1. Home
  2. Vesti
  3. Obim prodaje EV porastao na globalnom, ali pao na evropskom tržištu
Obim prodaje EV porastao na globalnom, ali pao na evropskom tržištu
0

Obim prodaje EV porastao na globalnom, ali pao na evropskom tržištu

83
0
Podelite sa prijateljima:

Obim globalne realizacije električnih i plug-in hibridnih vozila (PHEV) je tokom marta 2024. godine porastao za 12%, u poređenju sa istim periodom, u stvari mesecom iz 2023. godine, pošto je snažna tražnja za vozilima ovog tipa u Severnoj Americi i Kini nadoknadila pad od 9%, a koji je indeksiran u Evropi. Vest je preneo Reuters, pozivajući se na analizu koju potpisuje kompanija za istraživanje tržišta po imenu Rho Motion.

„Sve u svemu, rast je usporen, ali i dalje ima pozitivnih elemenata“, rekao je za Reuters direktor analize Rho Motiona, Čarls Lester.
Potražnja za električnim vozilima (EV) je usporila tokom poslednjih meseci, što se zbiva nakon godina snažnog rasta, i u periodu dok potrošači čekaju da se na tržištu pojave pristupačniji modeli.

Prema onome što otkrivaju stavovi analitičara zaposlenih u Rho Motionu, globalna prodaja električnih automobila koji „gorivo“ čuvaju u baterijama, kao onih iz segmenta plug-in hibrida, porasla je na 1,23 miliona jedinica u martu, do čega je doveo plus na tržištu Narodne Republike Kine koji je na nivou od 27%, a nemali doprinos je dala popularnost vozila iz ovih kategorija u SAD i Kanadi. Tamo je rast prodaje oličen kroz 15%.

Rho Motion očekuje povećanje globalne prodaje električnih vozila između 25% i 30% ove godine, dok pomenuti menadžer Lester procenjuje da će napredak biti bliži donjoj granici prognoze.

AutoRepublika

(83)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments