1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Mercedesov dizajnerski studio na Azurnoj obali
Novi Mercedesov dizajnerski studio na Azurnoj obali
0

Novi Mercedesov dizajnerski studio na Azurnoj obali

207
0
Podelite sa prijateljima:

 

Mercedes planira da se za Novu godinu „časti“ novim dizajnerskim studiom, i to na Azurnoj obali u Francuskoj.

Pedesetak dizajnera kompanije će se naći u impresivnom zdanju, na lokaciji koja je nazvana „Francuska silikonska dolina“.

Sophia Antipolis naučni i tehnološki park blizu Antiba, već je ugostio više od 2.000 kompanija, uključujući imena poput Hewlett Packarda, SAP-a i Huaweija.

„Na našoj novoj lokaciji, funkcionisaćemo poput seizmografa, pratićemo trendove i zahteve iz digitalnog i analognog sveta i integrisati ih u naše automobile na međusobno povezan način“, rekao je glavni dizajner Daimlera, Gorden Vagener. „Novi centar će omogućiti savršenu interdisciplinarnu saradnju između svih vidova dizajniranja i biće jedinstven u tom sektoru.“

Lokacija na Azurnoj obali se pridružuje grupi Mercedesovih dizajnerih studija, lociranih na atraktivnim lokacijama, poput obale jezera Komo u Italiji, Pekinga i Kalifornije.

Uprkos tome što je reč o nemačkoj kompaniji, francuska filijala ima veze s nasleđem. Naime, Emil „Monsieur Mercedes“ Jelinek se često trkao u ličnom, sportskom Daimleru, kojeg je zvao „Mercedes“, duž francuske rivijere. Ostatak je istorija, a u slučaju novog dizajnerskog studija – budućnost.

 

 

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments