1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Veloster odvozao svoje
Hyundai Veloster odvozao svoje
0

Hyundai Veloster odvozao svoje

420
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai bi trebalo da u julu prekine proizvodnju Velostera u Južnoj Koreji. Ova informacija je zapisana u izveštaju južnokorejske publikacije Hankyung, ali novinari tog izdanja nisu želeli da objave ko im je bio izvor.

Prema navodima u izveštaju o kom pišemo, Hyundai Motor Company u potpunosti ukida model Veloster nakon jedanaest godina tržišnog života. Rečeno je da će ovaj potez podstaći proizvodnju sledeće generacije Kone, kao i prodaju Elantre N, takođe poznate kao Avante N u svojoj matičnoj zemlji.

Ova vest je usledila nakon slične najave za hečbek Ioniq, čija se proizvodnja takođe završava u julu. Hyundai trenutno proizvodi isključivo Veloster N, odbacujući standardnu verziju u tom procesu. Trenutno se proizvodi u jednoj od proizvodnih linija fabrike podignute u gradu Ulsanu, označene brojem 1, a u kojoj se sklapa Kona. S dolaskom naredne iteracije Kone, što je najavljeno za neki trenutak tokom sledeće godine, eutanazija Velostera bi trebalo da ostavi više prostora za proizvodnju dosta uspešnije Kone.

Jedan od razloga je i taj što je došlo do kanibalizacije među modelima Veloster N i Elantra N. Naime, od pojave potonjeg modela, dosta manje Velostera je prodato. Pretpostavljamo da je razlog taj što su im slične performanse, a Elantra je u formi limuzine, što znači da je mnogo praktičnija za svakodnevnu upotrebu.

Da podsetimo, Veloster je hečbek niže srednje klase koji, posmatrano s leve strane, izgleda kao heč sa troje vrata, a ako pređete na drugu stranu, ugledaćete heč sa pet vrata, a ukupno ih je četiri. Zanimljiv, i može se reći jedinstven koncept.

U međuvremenu, Hyundai Kona sledeće generacije je više puta primećena na javnim putevima, pri čemu je nedavno viđena sa osetno manje kamuflaže na karoseriji nego što je to bio sluča u ranijem periodu razvoja novog krosovera. Izvesno je da će Kona druge generacije zadržati konfiguraciju podeljenih, dvodelnih farova.

Očekuje se da će sledeća Kona biti u predstavljena 2023. godine, s obzirom na činjenicu koja otkriva da je restilizovani model predstavljen tek krajem pretprošle godine. Još ništa nije zvanično, tako da je najbolje sačekati da se Korejci oglase. Ne mislimo na Korejce – novinare, već na Korejce – proizvođače 🙂

I na kraju da kažemo nešto što je sigurica, a to je da slobodno možemo pretpostaviti da će naredna iteracija integrisati hibridne i električne verzije.

AutoRepublika

(420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments