1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati ponovo privremeno obustavlja proizvodnju
Maserati ponovo privremeno obustavlja proizvodnju
0

Maserati ponovo privremeno obustavlja proizvodnju

235
0
Podelite sa prijateljima:

Maserati će ponovo obustaviti proizvodnju zbog slabe prodaje, a to će verovatno trajati do 15. januara. Usporena prodaja u Kini je „zaslužna“ za najnoviji potez italijanskog proizvođača.

Kompanija će pauzirati sa proizvodnjom Ghiblija i Quattroportea od 15. decembra do 15. januara. Proizvodnja Levantea se obustavlja danas, pa do 15. januara, dok GranTurismo i GranCabrio neće biti proizvođeni od 15. decembra do 8. januara.

„Jasno je da je proizvodnja usporena a investiranje u nove modele na čekanju“, rekao je šef sinidikata, Federiko Belono.

Maserati je već stopirao proizvodnju Levantea u dva navrata ove godine. Italijanski proizvođač je citirao nova pravila koja se tiču uvoza u Kini, kao glavni razlog za smanjenu potražnju za atraktivnim SUV-om. Šef Maseratija, Rid Biglend, kaže da „nema prevelike žurbe“ za marku doda još jedan manji krosover svom portfoliju. Glasine kolaju da bi novi model, baziran na Alfa Romeo Stelviju mogao da se pridruži „trozupcu“, ali Biglend očigledno ne želi da žuri. Ono što on želi da novajlija bude u dovoljnoj meri diferenciran u odnosu na Alfin model.

Što se Levantea tiče, on bi trebalo da uskoro dobije perjanicu sa GTS oznakom. Ispod haube ovog „teškaša“ će se naći 3,8-litarski biturbo V8 iz Ferrarija, sa procenjenih 580 ks.

Kada su u pitanju ostali modeli, Maserati će lansirati novi GranTurismo 2020. On bi trebalo da dobije potpuno novu aluminijumsku platformu, uz pogon sa elektropokretanim kompresorom, što je deo planova koji podrazumevaju da se polovina game elektrifikuje do 2022.

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments