1. Home
  2. Vesti
  3. Ford i Alibaba potpisali ugovor u cilju onlajn prodaje automobila u Kini
Ford i Alibaba potpisali ugovor u cilju onlajn prodaje automobila u Kini
0

Ford i Alibaba potpisali ugovor u cilju onlajn prodaje automobila u Kini

108
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Motor i Alibaba Group Holding su potpisali ugovor koji podrazumeva kooperaciju u oblasti digitalne konektivnosti, „cloud“ tehnologije i prodaje, što bi moglo da uključi prodaju Fordovih automobila u Alibabinu Tmall prodajnu platformu.

Alibabina filijala fokusirana na digitalni marketing, Alimama, i operativni sistem AliOS, biće među entitetima koji će sarađivati s Fordom u okviru trogodišnjeg ugovora.

Jedna od trasa koja je pod razmatranjem je prodaja Fordovih automobila na Tmallu, izjavila je portparolka Alibabe. Rojters je prošle srede izvestio da američka kompanija planira potpisivanje ugovora koji bi popravio strategiju vezanu za Kinu i stimulisao prodaju.

„Ugovor cilja da istraži nove načine i redefiniše prodaju vozila, kao i da utvrdi kako da iskoristi digitalne kanale u cilju identifikacije novih prodajnih mogućnosti“, saopšteno je iz Alibabe.

Kineska firma i američki proizvođač automobila će inicijalno pokrenuti „pilot studiju“. Šef Forda, Džim Heket, izjavio je da je saradnja sa tehnološkim firmama nastavak vizije kompanije da kreira „pametna vozila“.

Prodaja Forda u Kini je prilično loša poslednjih meseci jer se „plavi oval“ muči da drži korak sa trendovima koji se neprestano menjaju, uključujući i potražnju za osnovnim modelima automobila u manjim gradovima.

U međuvremenu, Alibaba pojačava svoje prisustvo u automobilskom sektoru sa Banma Technologies, partnerstvom sa SAIC Motor kompanijom, sa kojom razvija automobile povezane internetom.

 

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments