1. Home
  2. Vesti
  3. Polomismo se za milijardu evra a VW naredne godine investira 4 puta više u Kini
Polomismo se za milijardu evra a VW naredne godine investira 4 puta više u Kini
1

Polomismo se za milijardu evra a VW naredne godine investira 4 puta više u Kini

396
1
Podelite sa prijateljima:

Najveći nemački proizvođač automobila Volkswagen će zajedno s partnerskim kompanijama, prema inicijalnom planu, investirati iznos koji prevazilazi 4 milijarde evra tokom naredne godine u Kini.

Istovremeno, oko 40% predviđene sume će završiti u oblasti razvoja električnih automobila, a što uključuje proizvodnju, infrastrukturu, istraživanje i sam razvoj, prenela je novinska agencija Finmarket.

Interesantno je to što aktuelne prognoze govore o tome da će u narednih svega nekoliko godina, po svemu sudeći, investicije Volkswagena u oblast elektromobilnosti prevazići u finansijskom smislu, vrednost ulaganja u dalji razvoj konvencionalnih vozila, odnosno onih koja sagorevaju tradicionalna (fosilna) goriva.

Volkswagen ima u planu lansiranje 30 svežih modela koji za pogon koriste alternativna goriva i to do 2025. godine. Očekuje se da će na taj način prodaja Volkswagen grupe u Kini dostići cifru od 1,5 miliona primeraka na godišnjoj osnovi.

Izvršni direktor Volkswagen grupe za teritoriju Kine, Stefan Valenštajn, izjavio je da je uspeh Kine u oblasti električnih vozila glavni pokretač ostvarivanja ciljeva održivog razvoja nemačkog koncerna.

Tokom 2020. godine biće pokrenuta proizvodnja elektromobila u dva pogona u kojima Volkswagen ima učešće u kapitalu. Radi se o kompanijama FAW-Volkswagen i SAIC Volkswagen, u kojima je ukupni godišnji proizvodni kapacitet na nivou od oko 600 hiljada vozila.

Kineska ispostava Volkswagen grupe je isporučila 3,34 miliona vozila kupcima u toj državi u periodu od početka godine do zaključno s poslednjim danom oktobra. Pride, od trenutka kada je VW ušao na to tržište, ukupno je 42 miliona kupaca dobilo svog ljubimca na četiri točka nemačkog pedigrea.

Naslovna fotografija ilustruje kako je Volkswagenov električni trkač, model ID.R postavio još jedan impresivan rekord, ovaj put na teritoriji Kine.

AutoRepublika

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Sta ce vam? Imate Fiat pa nisam vidio da ste se obogatili , nije ni slovačka…zašto bi sa VW bilo drugačije?