1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen razvija rivala za Teslin Model 3
Volkswagen razvija rivala za Teslin Model 3
1

Volkswagen razvija rivala za Teslin Model 3

257
1
Podelite sa prijateljima:

Novitet bi trebalo da se nađe na tržištu kroz neke dve godine. 

Aero-B, mada mu to još uvek nije zvanični naziv, biće smešten u D segment i samim tim će predstavljati električni ekvivalent za izuzetno uspešni Volkswagen Passat. Nemci su na početku svoje EV ofanzive nade položili u SUV modele i ID.3 koji je nekakva mešavina hečbeka i MPV-a. Ali, veruju da limuzine imaju šta da kažu u ovoj klasi.

To je naravno više puta do sada dokazao Tesla sa svojim Modelom S, a pogotovo Modelom 3 koji je ubedljivo najprodavaniji električni automobil na svetu. Upravo će Model 3 biti glavni rival za nadolazeći Volkswagenov električni sedan.

Nemačka EV berlina trebalo bi da se dizajnerski ugleda na koncept ID Space Vision, mada bi trebalo očekivati daleko manje radikalan izgled serijske varijante naspram studije. Budući model biće postavljen na modularnu MEB platformu, kao i većina drugih članova ID familije Volkswagena.

Volkswagen nišani Teslin Model 3

Sasvim izvesno je da će prvo 2023. godine na tržište stupiti sedan verzija, a da će se nešto kasnije u ponudi naći i karavansko izdanje. Tako će se Volkswagen pridružiti Porscheu, i biti jedini koji u Evropi nudi uopšte električne karavane.

Što se tiče baterija i pogonskih sklopova – sve je za sada obavijeno velom misterije. Neki veruju da će uvodna varijanta upotrebiti bateriju od 82 kWh i elektromotor od 204 ks, kao što je slučaj sa ID.3 i ID.4. Kod prvog vozila domet iznosi 549 km, kod ID.4 nešto manje – 501 km. No, kako će Aero-B biti podobniji što se tiče aerodinamike, on bi mogao premašiti autonomiju ponuđenu kod ID.3…

Navodno, Volkswagen se sprema da ponudi Long Range trim za nadolazeću limuzinu. Takvo izdanje trebalo bi da bude u stanju da prevali 700 km sa punom baterijom, što je već vrlo zanimljiva brojka.

Nekolicina nemačkih medija veruje da će brend iz Volzburga predstaviti prototip električnog pandana Passata tokom sledeće godine. Ima onih koji tvrde da bi se to moglo odigrati i na ženevskom auto-salonu.

AutoRepublika 

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Nema boljih proizvodjaca vozila od Nemaca u svetu tako da ce sigurno biti bolji od tesle.