1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Volkswagen Golf Mk2 vs Bugatti Chiron
Volkswagen Golf Mk2 vs Bugatti Chiron

Volkswagen Golf Mk2 vs Bugatti Chiron

668
0
Podelite sa prijateljima:

 

Znamo brojne scene iz prirode kada lovac postane lovina. Evo jednog sličnog automobilskog slučaja.

Predator koji lovi predatore raspolaže sa 1.200 ks i pogonom na sve točkove. Snagu vuče iz 2,0-litarskog motora??! Reč je o ikoni balkanskih prostora – VW Golfu Mk2.

Na listi svojih „žrtava“ ima takve veličine kao što su BMW M5, Lamborghini Aventador, pa čak i modifikovani Nissan GT-R i verovali ili ne, njegovo veličanstvo Bugatti Chiron. Nećemo previše da opisujemo događaje da vam ne bismo uskratili zadovoljstvo tokom gledanja video klipa.

Dotični VW Golf je kreacija Boba-Motoringa. Pored ogromne snage, ovaj automobil izgleda poprilično u standardu. Ipak, platforma sa pogonom na sve točkove koristi kandžastu spojnicu transmisije jer standardni sinhronizovani menjač ni u snovima ne bi mogao da se izbori sa tom količinom brutalne snage. Naime, naš Golf do „stotke“ stiže za 2,3 sekunde, 200 km/h dostiže samo 3,4 sekunde nakon toga. Zapravo, četvrt milje prelazi za 8,69 sekundi, sa izlaznom brzinom od 272 km/h, a maksimalna brzina je nešto viša od 350 km/h.

Podatak koji nemamo je koliko pokušaja na četvrt milje ovaj pogonski sklop može da izdrži.

 

(668)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments