1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mercedes-AMG-ov kupe u ubrzanju poput hiperautomobila (VIDEO)
Mercedes-AMG-ov kupe u ubrzanju poput hiperautomobila (VIDEO)

Mercedes-AMG-ov kupe u ubrzanju poput hiperautomobila (VIDEO)

833
0
Podelite sa prijateljima:

Ovaj AMG do 200 km/h ubrzava brže nego prosečan hedžbek do „stotke“.

Mercedes-AMG GT 63 S je brz automobil. U fabričkom izdanju, 4,0-litarski V8 twin-turbo isporučuje 639 ks. To je dovoljno da ovaj kupe s četvoro vrata do 100 km/h „doleti“ za 3,1 sekundu. Iz tog razloga ne čudi što je otkada je premijerno predstavljen prošle godine, postao pravi hit na YouTubeu.

Međutim, AMG GT 63 S koji je glavni junak naše priče, ne dolazi u standardnom izdanju. Naime, on je prošao kroz „fitnes“ tretman nemačke tjunerske kuće Performmaster, i mada ne znamo sve detalje u vezi s modifikacijama, ono što znamo je da isporučuje ni manje ni više nego 740 konja. To je popriličan „skok“ u odnosu na fabričku broku, a samim tim treba očekivati i moćnije ubrzanje na pravcu. Doduše, sprint do „stotke“ je skraćen za „samo“ jedan deseti deo sekunde, ali nikako ne treba izgubiti iz vida da govorimo o automobilu s četvoro vrata, pet sedišta i prtljažnikom dovoljno izdašnim za porodične potrebe.

Ipak, „višak“ snage se jasno vidi iz sprinta do 200 km/h, koji traje samo 9,9 sekundi. Najbolje vreme koje je postigao „fabrički“ model iznosi 11,24 sekunde.

Pogledajte video.

AutoRepublika

(833)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments