1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte električni Ford Mustang (GALERIJA)
Upoznajte električni Ford Mustang (GALERIJA)
0

Upoznajte električni Ford Mustang (GALERIJA)

407
0
Podelite sa prijateljima:

Jedni kažu jeres, drugi kažu korak napred, elem Mustang od sada „ide i na struju“. 

Mada, daleko je ovo od zvaničnog Fordovog električnog muscle car modela. Ipak je izdanje Mustanga koje se može videti na fotografijama delo kompanije Charge. Charge je iskoristio školjku, odnosno karoseriju Mustanga iz šezdesetih godina prošlog veka i detaljno ga preradio.

Za početak, što se tiče vizuelnog dojma, evidentna je upotreba modernih, LED svetala, potom izmenjena prednja rešetka, kao i jedinstveni desetokraki naplaci. Unutar vozila, iza klasičnog volana može se videti digitalna instrumentalna tabla. Charge još uvek nije dao detaljan pregeld enterijera, ali u kompaniji navode da je u pitanju pravo malo remek-delo.

Što se tiče pogona, Mustang u ovom izdanju koristi još uvek nepoznat broj elektromotora. Ono što jeste saopšteno to je da automobil poseduje bateriju od 64 kWh, i da ima autonomiju kretanja od 200 kilometara po jednom punjenju. Charge navodi da njihov model razvija 407 ks i 1200 Nm. Sprint do 100 km/h odvija se za manje od 3,1 sekundu, dok maksimalna brzina još nije poznata. Kupci će takođe moći da biraju između verzije sa pogonom na sve točkove i varijante sa zadnjom vučom.

Charge je već najavio da će proizvodnja biti ograničena na 499 primeraka. Cena za osnovni paket opreme iznosi 230.000 evra, a u planu je organizovanje niza specijalnih test vožnji u svetskim metropolama poput Njujorka, Los Anđelesa, Londona, Tokija, itd…

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments