1. Home
  2. Vesti
  3. Poznati jutjuber kao kupac Vinfasta se žalio na kvalitet vozila – proizvođač ga tužio?!
Poznati jutjuber kao kupac Vinfasta se žalio na kvalitet vozila – proizvođač ga tužio?!
1

Poznati jutjuber kao kupac Vinfasta se žalio na kvalitet vozila – proizvođač ga tužio?!

5.39K
1
Podelite sa prijateljima:

Lik koga na Youtube kanalu prati 455 hiljada ljudi, Vijetnamac Tran Van Hoang se u snimljenom materijalu koji je objavio na pomenutoj društvenoj mreži, požalio na kvalitet nedavno kupljenog automobila marke VinFast. Kompaniji koja je vozilo proizvela, kritika se nije ni najmanje dopala, pa je autora prijavila policiji, navodeći da je prepun neistinitih tvrdnji. Međutim, niti u jednom segmentu prijave organima reda, nije navedeo šta konkretno nije tačno.

To bi mogla biti najkraća retrospektiva nedavnih dešavanja u ovoj zemlji jugoistočne Azije, pa da probamo da donesemo malo više detalja. U toj državi poznati jutjuber je istovremeno, nedavno odlučio da kupi sedan VinFast Lux A2.0, kao proizvod za sada jedine automobilske marke iz Vijetnama. Međutim, više stvari mu nije leglo, što je i obnarodovao u video klipu pred stotinama hiljada pratilaca, izvestio je Reuters.

Na snimku gde Tran Van Hoang govori šetajući oko svog primerka sedana VinFast Lux A2.0, kako je ponosan na svoju odluku o kupovini, ali da ga muče izvesni problemi koji su se izrodili nakon kupovine. Očigledno želeći da izbegne probleme, čovek je „sporni“ video snimak uklonio sa svog kanala, međutim, kada nešto pustite u etar, teško ga je vratiti u ilegalu, pa je tako materijal dostupan na više mesta na internetu,

Na jednom kanalu je naslovljen u duhu „Kritikovao VinFast Lux A2.0 pa će završiti na sudu zbog toga“, dok drugi naslov kaže „Priča o VinFastu voženom 8 hiljada kilometara s deset poseta servisu“.

Vijetnamac je zaista naveo da je ukupno deset puta posećivao ovlašćeni servisni centar, međutim, sve te posete nisu dovele do toga da kvar bude eliminsan. Naprotiv, kao posledica višekratnog rastavljanja sklopova na vozilu, počele su da se javljaju i fleke na asfaltu od ulja, kao i ogrebotine na vratima.

Prozvani proizvođač automobila je naveo da su iznete informacije u video klipu neistinite i da su oštetile ugled marke. „Iako je Tran Van Hoang uklonio video materijal, mi smo ga memorisali i poslali žalbu na adresu policije,“ naveo je kritikovani proizvođač u izjavi za medije, ponavljajući da poseduje dovoljan broj jasnih dokaza da se ne radi o običnoj kritici već tendencioznom izveštavanju.

Ipak, u izjavi se ne navodi šta tačno nije rečeno u najboljoj veri, niti po čemu to Hoangova kritika spada u red „nenormalnih“. Ipak, kompanija je na svom nalogu na društvenoj mreži Facebook navela da je voljna da sluša kritike kupaca, ali i da želi da istera stvari na čistinu, kako neistinite i zlonamerne tvrdnje ne bi dalje narušavale ugled novoformiranog brenda.

AutoRepublika

 

(5393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ko zna …
Možda je i hteo da ih reketira.
Bar mi u Srbiji znamo neke medije koji tako funkcionišu.
Opet, možda je i istina.