1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen T-Cross debituje 25. oktobra
Volkswagen T-Cross debituje 25. oktobra
3

Volkswagen T-Cross debituje 25. oktobra

184
3
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen ide ka upotpunjavanju sopstvene SUV ponude, a poslednji dodatak biće model T-Cross.

Nemačka marka odlučila je da premijeru krosovera B segmenta zakaže za 25. oktobar i Salon automobila u Sao Paolu. T-Cross zasnovan je na aktuelnoj generaciji Poloa, te ga brojni stručni mediji nazivaju „Polo na štulama“.

Volkswagen ovaj model najavljuje kao mali, ali veoma praktičan. T-Cross karakteriše podesiva zadnja klupa. U poziciji koja obezbeđuje najviše prostora za nove, prtljažnik raspolaže zapreminom od 385 litara. Kada se klupa pomeri prema napred, zapremina „gepeka“ raste na 455 litara. To nije sve, jer kada se naslon, koji se razdvaja u odnosu 60:40 spusti, koristan prostor raste na 1.281 litar. Za još više prostora, može se spustiti i naslon suvozačkog sedišta.

Omaleni SUV počiva na platformi MQB A0. Što se motorizacije tiče, u Evropi će kupci moći da biraju između 1,0-litarskog i 1,5-litarskog benzinca ili 1,6-litarskog turbo dizela, dok će na ostalim tržištima biti dostupni i drugi agregati.

Volkswagen je najavio da će prodaja novog T-Crossa otpočeti u prvim nedeljama 2019. godine.

 

 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Budući kralj segmenta. Logično. VW.

Mad Max

Ako nađu neki motor koji prođe „poštenu“ sertifikaciju – biće utopljen u sredinu liste. Ovako, čabar.

Rajko

Pričamo za godinu dana o ovome. Biće prvi. Jer kupci prepoznaju i traže kvalitet. I tradiciju.