1. Home
  2. Vesti
  3. Audi proširuje gamu motora za modele A6 i A7
Audi proširuje gamu motora za modele A6 i A7
0

Audi proširuje gamu motora za modele A6 i A7

558
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je objavio da će kupci sedana, karavana i kupea A6 i A7 u Velikoj Britaniji, uskoro imati priliku da izaberu novu pogonsku grupu koja se u skladu sa nedavno proklamovanom nomenklaturom označava sa 40TDI. Četvorocilindarski motor će predstavljati ulaznicu u “dizel svet” navedenih prestižnih modela Audija.

Isporuke naručenih primeraka Audija A6 sa ovim motorom će započeti u septembru, dok će kupci modela A7 40TDI, svom primerku moći da se obraduju dva meseca kasnije.

Pogonska jedinica koja se uvodi u ponudu, isporučuje 204 konjske snage iz dva litra zapremine, i to u početku samo na točkove prednje osovine. Verzije koje će posedovati čuveni Quattro sistem pogona će biti predstavljena do kraja godine. Bez obzira na izbor pogona na prednje ili sva četiri točka, menjačka jedinica je identična: automatska sedmostepena sa dvostrukim kvačilom.

Nalik verzijama sa šestocilindarskim agregatima (50TDI), Audija A6 i A7, ona sa oznakama 40TDI takođe koristi sistem 48V lakog hibrida. Ovaj sistem je u stanju da povrati do 5 kW energije koja se oslobađa prilikom kočenja. Pored toga, primena ove tehnologije omogućava voziilu da bez angažmana motora sa unutrašnjim sagorevanjem savladava deonice na autoputu, dok se vozilo kreće brzinama između 55 i 160 kilometara na sat, odnosno kada automobil nije izložen težem opterećenju.

Za Audi A6 40TDI dovoljno je 8,1 sekunda da bi iz mirovanja stigao do “stotke”, dok je maksimalna brzina limitirana, ne elektronski već snagom motora, na 244 km/h. Za karavansku verziju koja nosi oznake A6 Avant, kao i za model A7 Sportback, za uobičajeni testni sprint je potrebno 0,2 sekunde više u odnosu na gore navedenog rođaka iz game, dok im je maksimalna brzina između 240 i 244 km/h.

I za 40TDI verzije, kao i za celu paletu modela A6 i A7, u standardnu opremu spadaju: autonomno kočenje u kritičnim situacijama, kamera kao ispomoć prilikom vožnje unazad, parking senzori, pomoć u održavanju saobraćajne trake, dva ekrana osetljiva na dodir, svetlosne grupe u LED tehnologiji, kao i točkovi od 18 (A6) i 19 inča (A7).

Početna cena za Audi A6 40TDI sedan iznosi oko 44.000 evra, za A6 Avant 40TDI nešto preko 46.000 evra. Audi A7 40TDI startuje od cene od oko 55.000 evra.

Sve ovo pod pretpostavkom da ste voljni da investirate u automobil sa pogonom na prednje točkove sume koje debelo prevazilaze granicu od 50.000 evra.

Očigledno, i takvih ljubitelja automobila ima.

(558)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments