1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Renault gradi SUV/krosover strategiju u Kini
Renault gradi SUV/krosover strategiju u Kini
0

Renault gradi SUV/krosover strategiju u Kini

163
0
Podelite sa prijateljima:

Renault gradi strategiju na SUV/krosover modelima, bar što se kineskog tržišta tiče.

Francuski proizvođač će započeti izvoz Espace krosover/minivana kao perjanice, a popularni Captur bi mogao i lokalno da se proizvodi, rekao je šef kineskih operacija Renaulta, Fransoa Provu, uprkos sopstvenim prognozama, koje su sugerisale da se prodaja SUV modela u Kini bliži vrhuncu, sa 40 odsto ukupne prodaje putničkih automobila.

„Očekujem neznatni porast, a onda će se odnosi stabilizovati“, rekao je Provu.

Renault izvozi Captur u Kinu ali bi mogao da započne lokalnu proizvodnju u Vuan fabrici, da bi izbegao visoke poreske troškove. Prodaja malog krosovera je prilično slaba, upravo iz razloga što se uvozi.

Renault će u ponudu staviti Espace, kao alternativu lokalnim sedmosedima. Izražena fleksibilnost i krosover stajling bi mogli da budu zanimljivi kineskim kupcima sa dubljim džepom, koji često angažuju vozača jer vole vozila sa obiljem unutrašnjeg prostora.

Renault je otvorio svoju jedinu fabriku u Kini u januaru prošle godine, u zajedničkom poduhvatu sa Dongfeng Motorom. Proizvodnja je startovala sa Kadjarom, s tim što je Koleos dodat proizvodnim trakama prošlog novembra.

Renault je prodao 14.189 vozila u Kini u prva dva meseca ove godine, što ga čini 43. proizvođačem u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Provu očekuje da prodaja poraste na 70.000 jedinica ove godine, ali se osvrnuo da bi marka mogla da postigne i više. Ipak, troškovi uvoza će ograničiti prodaju Espacea, ali će on biti iskorišćen kao perjanica, da bi poboljšao Renaultov imidž i bio iskorišćen kao marketinški alat.

Tokom otvaranja fabrike Vuan, šef Renault-Nissan alijanse, Karlos Gon, rekao je da francuska marka cilja tržišni udeo od 3,5 odsto u Kini, ali nije naglasio o kojem vremenskom roku se radi.

Renault je sposoban da udvostruči kapacitet fabrike na 300.000 jedinica sa instaliranjem druge proizvodne linije.

Kompanija je prošle godine saopštila da planira proizvodnju sedana u kineskoj fabrici, što najverovatnije podrazumeva Talisman. Trenutno, francuska marka ima dozvolu kineskih vlasti da proizvodi dva SUV modela, tako da za nove tek treba da zatraži dozvolu.

Provu je izjavio da sve zavisi od rasta prodaje. „Lokalne vlasti će nastaviti da procenjuju naše poslovanje sa SUV modelima da bi nam dale dozvolu, ali nije precizirana margina“, rekao je on.

Renault radi sa kineskim snabdevačima da bi redukovao proizvodne troškove dva nova SUV-a koje proizvodi u Kini. „Kako tržište u Kini postaje oštrije, sve je važnije obraćati pažnju na troškove u cilju zadržavanja konkurentnosti. Moramo biti konkurentni“, izjavio je Provu.

Prvi Renaultov korak je bio da osigura kvalitet što se lokalnih snabdevača tiče. Sada, kada su u kompaniji zadovoljni ovim najvažnijim od svih parametara, može se krenuti dalje u smislu poboljšanja specifikacija i redukovanja troškova, elaborirao je Provu.

 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments