1. Home
  2. Vesti
  3. Prototip Lancije 037 Rally ide na aukciju
Prototip Lancije 037 Rally ide na aukciju
0

Prototip Lancije 037 Rally ide na aukciju

171
0
Podelite sa prijateljima:

Aukcijska kuća RM Sotheby’s ponudiće na javnom nadmetanju u Milanu jedinstveni prototip. 

Reč je o prvom automobilu koji je bio uvod u priču Lancije 037 Rally. Dakle, ovde je slučaj o potpuno unikatnom vozilu, što bi uz pedigre kakav nosi ovaj Lancijin model trebalo da bude dovoljno da se dostigne vrlo visoka cena.

Treba imati u vidu da je ovo ipak prototip, te da određene stvari nisu dospele do serijskog izdanja. Zvanično, konkretan automobil nosi oznaku SE037-001, što potvrđuje da se radi o prvom primerku čuvenog reli asa. Ovo vozilo korišćeno je za testove i dalje unapređivanje budućeg serijskog modela, a nakon što je završilo svoju karijeru u razvojnom odeljenju otpočelo je novi život zarad promocije same marke i reli šampionata.

Tako je prototip dobio karakteristične boje Martini Racinga, ali je nakon što je Lancia završila sa učestvovanjem u WRC-u rešeno da se prototip vrati u prvobitnu, crvenu boju.

Verovali ili ne, ali ovaj automobil se već jednom našao na aukciji. Bilo je to 2016. godine u Parizu, ali tada nije pronašao kupca, jer se ispostavilo da je početna cena bila isuviše visoka. Tadašnje procene su bile da ovaj prototip vredi najmanje 400.000 evra… Kako je sada aukcija na domaćem terenu, u Italiji, čini nam se da će ipak pronaći novog vlasnika.

AutoRepublika 

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments