1. Home
  2. Vesti
  3. Bivši šef marke Audi ostaje u zatvoru
Bivši šef marke Audi ostaje u zatvoru
1

Bivši šef marke Audi ostaje u zatvoru

351
1
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji izvršni direktor nemačke kompanije Audi, Rupert Štadler će ostati u istražnom zatvoru, nakon što je sud u Minhenu odbio žalbu, izjavila je u ponedeljak gospođa koja obavlja funkciju portparola suda. Kao razlog za zadržavanje u pritvoru, navedena je opasnost od uticanja na svedoke.

Štadler ostaje pod sumnjom da je “žmurio” na prodaju dizel vozila sa manipulativnom softverom, dodao je portparol minhenskog suda.

Podsetimo da je Štadle uhapšen pre osam nedelje u sedištu kompanije Audi, u bavarskom Ingolštatu, i od tada nije proveo ni sata na slobodi.

Kako bi prevazišli neprijatnu situaciju i odsustvo izvršnog rukovodioca, nadzorni odbor Audija je suspendovao uhapšenog bivšeg šefa, a na funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora, postavio Brama Šota, koji je do tada obavljao funkciju direktora prodaje marke.

Štadler je uhapšen zbog toga što je nastavljena prodaja dizel vozila opremljenih manipulativnim softverom, na evropskom i američkom tržištu, čak i nakon što je skandal postao javno pitanje. Povrh svega, optužen je i da je probao da utiče na nelegalan način na svedoka, pošto je taj telefonski poziv bio predmet prisluškivanja od strane organa vlasti

(351)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mali je kapacitet nemačkih zatvora za smeštaj svih koji su ovako ili onako bili uključeni u prevaru Bosch-a i VW-a.