1. Home
  2. Sajmovi
  3. Saloni automobila
  4. Spektakularni oldtajmeri u Beogradu
Spektakularni oldtajmeri u Beogradu
0

Spektakularni oldtajmeri u Beogradu

348
0
Podelite sa prijateljima:

Najpoznatiji evropski kolekcionar klasičnih automobila, Corrado Lopresto, predstavlja svoj biser – Alfa Romeo Giulietta SV Speciale „Molteni“ iz 1956.


U subotu 8. septembra od 11 do 19 sati na platou iza zdanja Geozavoda, u okviru prestižne manifestacije „24 sata elegancije”, biće održan „Classic Car Show 2018”, na kome će najpoznatiji svetski i domaći kolekcionari predstaviti svoje spektakularne oldtajmere.

Posetioci će na ovogodišnjoj manifestaciji između ostalog imati priliku da vide biser automobilskog dizajna iz 1956. godine, Alfa Romeo Giulietta SV Speciale “Molteni”.

Franko Lombardi sa trkačkim biserom, Porsche 356 Sport iz 1964. podsetiće na 70 godina brenda, koje proslavljamo ove godine. Poseban gost je i predsednik Toskanske federacije kolekcionara klasičnih automobila, Đulijano Bensi sa spektakularnom Lancia Aurelijom B24S Spider iz 1955., koja je svetsku slavu stekla u filmu „Il Sorpasso“, sa Vitoriom Gasmanom i Žan-Lujom Trentinjanom u glavnim ulogama, koji je simbol „Dolce Vite“.

Kao poslasticu, Ambasador Pupi d’Angieri iz Rima, predstavlja svoj Rolls Royce Silver Shadow  Drophead coupe iz 1969. godine, kao perfektni simbol raskalašnog života na Azurnoj obali.

Što se tiče savremene „konfekcije“, ljubitelji „automobilske sterilnosti“ će moći lično da se upoznaju s Audijem Q8.

 

Ulaz na „Beograd Classic Car Show“ je slobodan, a na kraju dana biće proglašeni i najlepši oldtajmeri, koji će poneti laskavu titulu „Chivas Best of Show 2018“. Oldtajmere će ocenjivati stručni žiri na čelu sa poznatim kolekcionarom Entonijem Hercbergerom (Anthony Hertzberger) iz Amsterdama i njegovim kolegom Tonom Roksom, urednikom magazina „Octane“, a dodela priznanja zakazana je za 18.00h. Proglašenju pobednika prethodiće izbor za „Najlepši šešir“, koji se organizuje sa delegacijom humanitarnog udruženja „Amitie sans Frontiere“ iz Tokija i Monte Karla.

Program

10.00h ◆ okupljanje vozila ispred Beograda na vodi

(plato iza zgrade Geozavoda, ulaz iz Hercegovačke ulice)

12.00h ◆ otvaranje Classic Car Showa 2018. i „Chivas Concours d’Elegance Belgrade 2018.“, ispred Beograda na vodi

(zgrada Geozavoda, ulaz iz Hercegovačke ulice) – otvaranje izložbe klasičnih automobila

15.00 – 17.00h ◆ rad žirija

17:30 ◆ izbor „Najlepše dame sa šesirom“ u partnerstvu sa „Amitié Sans Frontières“

18.00h ◆ proglašenje pobednika BEST OF SHOW u okviru CHIVAS Concours d’Elegance Belgrade 2018.

 

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments