1. Home
  2. Vesti
  3. Započela serijska proizvodnja BMW-a serije 8 (VIDEO)
Započela serijska proizvodnja BMW-a serije 8 (VIDEO)
0

Započela serijska proizvodnja BMW-a serije 8 (VIDEO)

524
0
Podelite sa prijateljima:

BMW M850i xDrive i 840d xDrive u prodajnim salonima u novembru.

Proizvodnja originalne serije 8 se završila 1999. godine, a naslednik čuvenog grand turera iz Bavarske konačno ulazi u serijsku proizvodnju.

Fascinantni kupe je premijerno predstavljen sredinom prošlog meseca, a ove nedelje je započeo sa proizvodnjom u fabrici u Dingolfingu, u koju je uloženo nekoliko stotina miliona evra da bi bila spremna za proizvodnju serije 8.

Na ovaj način se „osmica“ pridružuje seriji 5 i seriji 7 u proizvodnom pogonu u Donjoj Bavarskoj. Ujedno, radi se o prvom BMW-u koji standardno dolazi s krovom od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFRP). Za sada, u proizvodnji je samo kupe verzija, ali je u planu i kabriolet, kao i Gran Coupe.

Još od debija prošlog meseca, glavni akcenat je na M850i xDrive modelu. On je i glavni protagonista videa koji je danas objavljen. Ipak, to nije jedina verzija koja ulazi u proizvodnju, jer je tu i 840d xDrive, pogonjen rednim, šestocilindarskim, 3,0-litarskim biturbo dizelom sa 320 ks i 680 Nm.

Naravno, svaki istinski ljubitelj BMW-a će svoju naklonost uvek dati benzinskom motoru, a u slučaju M850i, reč je o poznatom 4,4-litarskom V8, u ovom slučaju sa 530 ks i 750 Nm. Oni koji žele još više snage, moraće da sačekaju na M verziju, koja će se pojaviti krajem godine. Doduše, motor je isti, ali sa drugačijim specifikacijama, tako da treba očekivati „cifru“ od preko 600 ks.

 

(524)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments