1. Home
  2. Vesti
  3. Gama Cupre brojaće osam modela do 2021. godine
Gama Cupre brojaće osam modela do 2021. godine
0

Gama Cupre brojaće osam modela do 2021. godine

280
0
Podelite sa prijateljima:

Cupra, novouspostavlja divizija za proizvodnju performantnih verzija modela izvorno španske marke Seat, planira da u naredne tri godine sprovede ozbiljnu ofanzivu u smislu predstavljanja novih modela, prenose španski mediji.

Trenutno, bedž podmarke Cupra nosi samo krosover čija se “civilna” verzija označava sa Seat Ateca, ali će u naredne tri godine biti predstavljeno još ukupno sedam novih “Cupromobila”.

Ipak, to svakako ne znači da će svaki član Seatove game proći kroz ruke profesionalaca iz odeljenja Cupra. Direktor razvoja, strategije i poslovnih aktivnosti divizije Cupra, Antonio Lebate, izjavio je da će ukupno još sedam Seatovih modela proći kroz Cupra tretman, ali ne i cela paleta Seata.

Naša očekivanja se kreću u smeru skorog predstavljanja kompaktnog hedžbeka Leon, ovoga puta u Cupra izdanju. Razlog ovakvom razmišljanju je svakako uspeh koji je konvencionalna verzija Leoan postigla u Evropi. Ozbiljan kandidat za razvoj performantne verzije je i mali krosover Seat Arona.

Još da dodamo da je Ateca blizanački model Volkswagen Tiguanu (a ovaj opet Porscheu Macan), Škodi Kodiaq. Za pogon modela Cupra Ateca koristi se dvolitarski, četvorocilindarski turbobenzinski motor, koji pokreće i Volkswagen Golf R, a koji je izabran jer isporučuje 221 kW snage uz 400 Nm obrtnog momenta.

U tandemu sa ovom jedinicom se nalazi sedmostepena automatska transmisija sa dvostrukom spojnicom, dok se pogonska sila prenosi na sve točkove. Ovakva postavka omogućava hitrom krosoveru da do “stotke dobaci” za 5,4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 245 km/h.

AutoRepublika

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments