1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M8 na Nirburgringu (VIDEO)
BMW M8 na Nirburgringu (VIDEO)
0

BMW M8 na Nirburgringu (VIDEO)

274
0
Podelite sa prijateljima:

M850i je definitivno „zver“, ali „M“ je „M“.

M8 Prototip je sklopljen pre 30 godina, ali nikada nije materijalizovan u serijski model. Zapravo, držan je u tajnosti godinama pre nego što je predstavljen publici. Sada je neka druga priča, srećom, tako da Bavarci pripremaju model za kupce sa dubokim džepom, koji u isto vreme vole da im je automobil „na steroidima“.

Da bi sve bilo lepše po BMW-ove fanove, kupeu će se uskoro pridružiti kabriolet, kao i Gran Coupe verzija sa četvoro vrata.

U priloženom video klipu se pojavljuje „kralj“ među osmicama, model sa oznakom „M“. Ispod haube nosi „nabildovani“ 4,4-litarski V8 biturbo sa preko 600 konja. Uzimajući u obzir nedavno lansirani M5 Competition sa 625 ks, za očekivati je da M8 raspolaže sa još više snage.

Postoji i dobra verovatnoća da će „M osmica“ usvojiti i xDrive pogon, uparen sa osmostepenim automatikom. Ipak, ne treba očekivati da M8 bude „brzanjac“ po stazama, s obzirom da M850i ima masu od dve tone.

Uživo ćemo ga videti u Parizu ove jeseni.

 

(274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments