1. Home
  2. Vesti
  3. Francuski luksuz – perjanica DS 8 stiže 2020. godine
Francuski luksuz – perjanica DS 8 stiže 2020. godine
5

Francuski luksuz – perjanica DS 8 stiže 2020. godine

16.87K
5
Podelite sa prijateljima:

Kruna DS game bi trebalo da poseduje spektakularan dizajn. U prodaji će se pojaviti 2020. godine, na koji način će biti obeležena 65. godišnjica lansiranja originalnog modela Citroen DS.

Iako je popularnost tradicionalnih sedana u ozbiljnom padu, o čemu svedoči i nedavna odluka čelnika kompanije Ford, kao i slične najave iz General Motorsa, rukovodstvo francuskog luksuznog brenda, smatra da bi sjajna stvar za gamu bila, upravo posedovanje u ponudi jednog ovakvog modela. Na naslovnoj fotografiji se nalazi konceptna verzija DS 9 iz 2012. godine, a zahvaljujući onlajn magazinu Auto Express, imamo uvid u verovatan izgled buduće perjanice DS game.

Planirano je da perjanica ponese DS 8 oznake, a dizajn bi trebalo da bude veoma radikalan, kako bi model bio što zapaženiji na sve pretrpanijem tržištu. U razgovoru sa novinarima iz Auto Expressa na nedavno održanom Salonu automobila u Pekingu, potpredsednik DS marke, zadužen za razvoj proizvoda, Erik Apod, potvrdio je da je dizajnersko rešenje, budućeg rivala BMW serije 5, odobreno od strane čelnika kompanije.

“Posao oko dizajna je kompletiran, a ja samo mogu da vam kažem da automobil izgleda fenomenalno. Od samog početka je bilo izuzetno važno da u gami imamo model poput ovog,” rekao je on. “Ali, kopiranjem se nikada nećemo služiti; DS je nešto drugo, nešto spektakularno. Sa novom perjanicom, postići ćemo odlične efekte.”

Veruje se da će DS 8 posedovati fastbek oblik karoserije.

Stilski detalji su inspirisani novim krosoverom DS 7 Crossback, tako da se može zaključiti da se formira dizajnersski jezik marke, sa tim da će perjanica posedovati značajno nekonvencionalnije stilizovan zadnji kraj, što će mu omogućiti jedinstvenu poziciju na tržištu.

Apod dodaje: “Kada govorimo o DS marki, navodimo da je to jedini francuski proizvođač automobila, prepoznat po premijum imidžu, i da je njena pozicija jedinstvena. Kada god pristupimo razvoju nekog modela, ne krećemo sa idejom da kopiramo rešenja koja je primenio Mercedes, na primer.”

Sa tehničke strane, DS 8 će biti utemeljen na nedavno predstavljenom modelu Peugeot 508, koji je naišao na veoma topao prijem kod publike. Dakle, počivaće na EMP2 arhitekturi, a što se ponude agregata tiče, na raspolaganju će se naći jedinice: 2,0 BlueHDi dizel i 1,6 PureTech benzinci.

Kako i sam Apod navodi, elektrifikacija će biti veoma značajna i za DS 8, i kao takva, elektrifikacija se nameće kao nova definicija luksuza.

Plug-in hibridna verzija će koristiti E-Tense sistem koji je implementiran i u aktuelnom modelu DS 7 Crossback. Međutim, za razliku od SUV-a, DS 8 će posedovati pogon na prednje točkove. Ciljana autonomija PHEV verzije iznosi oko 65 kilometara, na čisto električni pogon.

(16873)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rimes

Mogli su samo jos stavit znak Audija i tesko bi se skontalo

PSA

Stavi sebi znak na čelo, bićeš najjači u selu.

aleksagi

Audi je samo izvikan auto

Www

Audi kupuju seljaci zato što ima isti zvuk motora kao i traktor

ExOduS

Auto na naslovnoj fotografiji nije DS 9 iz 2012 već Citroen Metropolis Concept iz 2010 godine. A ono što je autor teksta vj mislio odnosilo se na koncept DS Numero 9 iz 2012 koji je baziran na Matropolis konceptu ali nije isti auto. Slično izgledaju jer je Numero 9 baziran na Metropolis konceptu. Autoru teksta preporučio bi da manje kopira tekst, malo više pročava ono što stavlja na internet.
BTW Numero 9 je fastback sa 5 vrata dok je Metropolis (gore na slici) limuzina s 4 vrata.
Autore moj, pojma nemaš 😀