1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini proizveo više Huracana za 5 godina nego Gallarda za 10
Lamborghini proizveo više Huracana za 5 godina nego Gallarda za 10
0

Lamborghini proizveo više Huracana za 5 godina nego Gallarda za 10

254
0
Podelite sa prijateljima:

Huracan broj 14.022 je Evo verzija na putu za Južnu Koreju.

SuperSUV Urus je bez ikakve sumnje najveći Lamborghinijev generator „keša“ trenutno, jer je pripomogao da italijanski proizvođač gotovo udvostruči prodaju u prvoj polovini 2019.

V10 model je takođe zabeležio sjajan komercijalni uspeh, jer je iz Santa Agate Bolonjeze isporučeno 14.022 Huracana u prvih pet godina. Zašto je ova brojka važna? Pa, iz prostog razloga što je toliko Gallarda proizvedeno tokom celokupnog njegovog životnog cikusa od 10 godina, od 2003. Do 2013.

Drugim rečima, Huracanu je bilo potrebno upola manje vremena da dostigne totalnu proizvodnju Gallarda, jer je šasija broj 14.022 nedavno sišla s proizvodne linije, i to u atraktivnom Evo izdanju za kupca iz Južne Koreje.

Predstavljen početkom ove godine, Evo je najnovija i najprestižnija varijanta Huracana, a već je izrodio i Spyder verziju za one koji vole vožnju s „olujom“ u kosi.

Ipak, Lamborghini nije završio s razvojem Huracana, jer sudeći po najnovijim špijunskim fotografijama kamufliranog prototipa, V10 superautomobil bi mogao da dobije još jedno izdanje. Još uvek se spekuliše o čemu bi moglo da se radi, ali postoje indikacije da je u pitanju Evo model s pogonom na zadnje točkove, za automobilske puritance, dok drugi sugerišu da bi moglo da se radi o Evo Performante primerku. Šta god da je u pitanju, porodica Huracana će biti uvećana za još jednog člana, pre ili kasnije.

Ukoliko se pitate kakva je bila prodaja Lamborghinija u prvom šestomesečju, iz Santa Agate Bolonjeze je isporučeno 1.211 Huracana, 649 Aventadora i čak 2.693 Urusa, za total od 4.553 vozila, čak 96 odsto više u odnosu na period između januara i juna prošle godine.

S obzirom da se Lambo kotira bolje nego ikada ranije, ne čude glasine da VW grupa razmatra prodaju ili inicijalnu javnu ponudu kultne italijanske marke.

AutoRepublika

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments