1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Šef BMW Motorrad: Nećemo praviti električne motocikle
Šef BMW Motorrad: Nećemo praviti električne motocikle
0

Šef BMW Motorrad: Nećemo praviti električne motocikle

179
0
Podelite sa prijateljima:

„…ali ćemo praviti električne skutere.“

Upravni direktor BMW Motorrad, Stefan Šaler, dao je opširan intervju italijanskom moto magazinu Motociclisimo u kojem je između ostalog govorio i elektrifikaciji. Šaler je izjavio „Napraviti električni motocikl nije veliki, tehnički izazov. Ali, kako ćete dopuniti bateriju u pustinji? Mislim da je budućnost elektrifikacije dvotočkaša u skuterima, ne motociklima“.

„Ne možemo da zamislimo jedan GS na baterije“ dodao je Šaler. S druge strane, čelnik BMW Motorrad veruje da su skuteri savršeni za dalju elektrifikaciju. „Uveren sam da ćemo ove godine videti znatno veću prodaju električnih skutera.“

BMW je trenutno jedini od velikih proizvođača koji u svojoj gami ima električni skuter, u pitanju je model C-Evolution. Šaler je najavio i još jedan električni skuter koji će na tržištu naći u naredne tri godine i oslanjaće se na koncept Concept Link predstavljen prošle godine.

U motociklističkoj industriji sve su češće glasine o novim električnim motociklima. Nedavno je i Harley-Davidson najavio da će plasirati serijski električni motocikl.

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments