1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Sebastijan Fetel i njegova ljubav prema motociklima
Sebastijan Fetel i njegova ljubav prema motociklima
0

Sebastijan Fetel i njegova ljubav prema motociklima

320
0
Podelite sa prijateljima:

Trkački as je ljubitelj motocikala, pogotovo klasičnih modela, i uprkos tome što vozi za Ferrari u Formuli 1, preferira dvotočkaše iz matične Nemačke i Japana. 

Mnogo bi se toga moglo kazati o Sebastijanu Fetelu. Iako u prethodne dve godine ne uspeva da se zajedno sa Scuderijom odupre naletu Mercedesa i Luisa Hamiltona, ne može mu se sporiti da je veliki vozač. Uostalom, ima četiri titule svetskog prvaka, 50 osvojenih trka samo u Formuli 1, sve same impozantne brojke.

Suzuki T500

Mada nije retkost da vozač Formule 1 bude i ljubitelj motocikala, kod Fetela je to malo drugačije. On je, kako sam kaže, obožavalac kalsičnih mašina iz Japana. U svojini ima Suzuki T500 i Kawasaki H2 750. Oba motocikla često vozi, i šta više, nekoliko puta je viđen da dolazi na trke Formule 1 upravo sa ovim vozilima.

Osim navedenih poseduje naravno još nekoliko motocikala. Jednu Vespu, za koju kaže da je teško bilo šta može zameniti za vožnju po gradu, potom dva KTM-ova modela Duke 690 i Duke 390.

Kada želi da se malo više zabavi na motociklu, Fetel bira jedan ili Suzuki GSX-R750 ili BMW S1000 RR. Nemac je više puta izjavio da preferira retro motocikle, te i da mu se dopada pojava ovakvog stila kod modernih dvotočkaša. Tako je kaže i kupio BMW R nineT jer nije mogao da odoli njegovom izgledu.

Fetel ističe da je vožnja motocikla za njega pre svega odmor. „Voziti motocikl jeste pobeći od stresa. Na njemu vi bolje opažate okolinu i u potpunosti uživate u njoj. On vam omogućava jedan novi nivo slobode koji prosto izaziva neku vrstu zavisnosti. Čak u gradu, motocikl možete bez problema zaustaviti bilo gde i sići sa njega. To je najveća prednost dvotočkaša“, rekao je svojevremeno Fetel.

Ako se pitate koji je bio prvi motocikl nemačkog asa, odgovor je Cagiva Mito, koju je Sebastijan kupio sa navršenih 16. godina starosti.

AutoRepublika 

(320)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments