1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Cagiva se vraća na scenu!
Cagiva se vraća na scenu!
0

Cagiva se vraća na scenu!

350
0
Podelite sa prijateljima:

Po svemu sudeći, jedan od nestalih velikana motociklističke industrije doživeće renesansu. 

U prethodnih nekoliko meseci sve se više govori o elektrifikaciji motocikala. Ducatijev patron Audi već vrši pritisak na Italijane, Harley-Davidson traži rešenje za sve lošije prodajne rezultate i neizvesnu budućnost kroz električni motocikl, a poslednja marka u nizu koja je najavila da će se posvetiti motociklima „na struju“ je MV Agusta.

MV Agusta uspela je da se uz priliv novca od novih investitora vrati u život i ima velike planove. Jedan od njih je revitalizacija brenda Cagiva! Cagiva će se baviti proizvodnjom isključivo električnih motocikala. Prema poslednjim informacijama, ovako koncipirana Cagiva biće predstavljena na ovogodišnjem izdanju najvećeg salona dvotočkaša na svetu, čuvenom EICMA.

Podsetimo Cagiva je nekada bila moćan brend, a u svom vlasništvu je držala i MV Agustu, Ducati, Moto Morini itd… Proizvodnju motocikala ova marka okončala je 2012. godine posle teškog finansijskog perioda.

Kako navodi motorcycle.com, Cagiva će najverovatnije vratiti u upotrebu nazive modela kao što su Elephant, Mito i SST, s obzirom na to da i dalje polaže prava na pomenute.

(350)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments