1. Home
  2. Vesti
  3. Hennessey predstavio VelociRaptor 6×6 (galerija)
Hennessey predstavio VelociRaptor 6×6 (galerija)
0

Hennessey predstavio VelociRaptor 6×6 (galerija)

345
0
Podelite sa prijateljima:

Stigao je pravi konkurent za Mercedes G63 6×6!

Hennessey je prvobitno prikazao koncept na manifestaciji SEMA prošle godine, ali sada definitivno ulaze u proizvodnju. Amerikanci najavljuju da će serija biti ograničena na 50 primeraka, a da će jedan VelociRaptor stajati 350.000 američkih dolara.

Ovu zver na šest točkova pokreće V8 agregat koji razvija 602 konjske snage i 843 Nm obrtnog momenta, što je bolje od fabričkog motora za 152 ks i 233 Nm. Prema navodima Henneseeya ovaj autoobil sposoban je za spint do „stotke“ za 5 sekundi. Malo li je za ovoliko čudo… VelociRaptor je više nego sposoban i van asfalta uz podignuto ogibljenje i gume za terensku vožnju Toyo Open Coutry od 20 cola.

Ako Vam je šesto točkova ipak previše, u ponudi je i VelociRaptor 600 koji ima „samo“ četiri točka. Njegov motor razvija 600 konjskih snaga, postavljen je na još veće naplatke od 35 cola i njegova proizvodnja ograničena je na svega 100 primeraka.

 

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments