1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota, VW i Volvo: Politički pritisci uzrokuju licemerje
Toyota, VW i Volvo: Politički pritisci uzrokuju licemerje
0

Toyota, VW i Volvo: Politički pritisci uzrokuju licemerje

293
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa, Toyota i Volvo, svi odreda su nedavno imali velike objave u pogledu njihovih planova u vezi sa elektrifikacijom skoro kompletne ponude. Imali smo mnogo puta prilike da čitamo o tome i na našim stranicama. Taman kada su zapadni mediji krenuli da dižu u zvezde ove proizvođače i da od njih prave ekološke mesije, na površinu su isplivali još neki detalji u vezi sa planovima ovih velikih korporacija, koji bacaju potpuno novo svetlo na njihove (politički iznuđene) odluke u smislu elektro zaokreta.

Naime, sve tri velike korporacije su članovi Alijanse automobilskih proizvođača (Alliance of Automobile Manufacturers), koja se upravo svim silama trudi, pritom raspolažući enormnim budžetima za lobiranje u SAD, kako bi se najavljeni standardi u pogledu štetnih emisija, predviđeni da stupe na snagu za modele proizvedene između 2022. i 2025. godine, povukli iz primene. Još u februaru ove godine, predstavnici Alijanse su poslali pismo američkoj Agenciji za zaštitu životne sredine, kojim zahtevaju poništnje najavljenih strožijih standarda.

Znajući da u ovim kompanijama rade stotine visoko specijalizovanih profesionalaca različitih disciplina, koji sasvim sigurno mogu racionalno i kredibilno da procene sveukupni uticaj na prirodno okruženje, različitih tipova vozila, i da su svi do jednog izrazili posvećenost procesu elektrifikacije, postavlja se logično pitanje: čemu ovo pismo i zalaganje za relaksiranije propise u pogledu izduvnih gasova?

Koliko je pitanje logično, toliko je i odgovor na njega, očigledan: zahvaljujući ogromnim pritiscima iz sveta politike, a o čemu je govorio i Karlos Tavarez , ali i Serđo Markione , proizvođači automobila su jednostavno prisiljeni da, očito suprotno svojim profesionalnim stavovima, forsiraju elektrifikaciju game.

Ogorčenost zagovornika korišćenja električne energije za pokretanje automobila je velika. Upućeni su apeli javnosti da se službe za odnose sa javnošću ovih proizvođača, obasipaju mejlovima i telefonskim pozivima sa porukom: Prestanite da vraćate točak istorije unazad.

Uostalom, pogledajte priloženi video klip.

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments