1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i3 odlazi u istoriju
BMW i3 odlazi u istoriju
0

BMW i3 odlazi u istoriju

262
0
Podelite sa prijateljima:

Marketing direktor nemačke marke, Piter Nota, potvrdio za Financial Times da BMW neće praviti drugu generaciju električnog i3. 

Ovaj model pojavio se na tržištu 2013. godine i nije doneo bavarskoj kompaniji željeni rezultat – ni u prodajnom smislu, a ni kada je reč o prestižu. Nota nije govorio o tome zašto i3 neće dobiti drugu iteraciju već je konstatovao da BMW nastavlja dalje sa elektrifikacijom.

„Sada elektrifikaciju uvodimo u ostatak game“, rekao je Piter Nota. On je dodao da BMW vidi kao idealno rešenje za svoje velike automobile hibridizaciju. Na taj način se može koristiti isključivo električna energija za pogon u urbanim sredinama, ali je automobil i dalje u stanju da ostvari daleko veću autonomiju od običnog električnog modela.

Proizvođač iz Minhena planira da do 2023. godine plasira čak 13 potpuno električnih vozila. Za razliku od i3, ovi nadolazeći modeli biće nešto konvencionalnije izgleda, jer su kao jedan od neuspeha električnog hedžbeka naveli isuviše avangardan stil.

Ipak, nije jasno da li će i3 otići u penziju već naredne godine, s obzirom da bi tada trebalo da dobije ili obimnu restilizaciju ili novu generaciju. Sve su šanse da će BMW predstaviti zamenu za ovaj model na sledećem Salonu automobila u Ženevi, te će i3 najverovatnije otići u istoriju iduće godine.

AutoRepublika 

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments