1. Home
  2. Video
  3. BMW X6 M50d u sprintu do maksimalne brzine (VIDEO)
BMW X6 M50d u sprintu do maksimalne brzine (VIDEO)
9

BMW X6 M50d u sprintu do maksimalne brzine (VIDEO)

1.91K
9
Podelite sa prijateljima:

Potentni dizelaš ima šta da kaže, pogotovo kad je reč o vožnji na nemačkom autobanu. 

Snimak koji je objavio YouTube kanal AutoTopNL, prikazuje BMW X6 M50d kako pokušava da dostigne maksimalnu brzinu.

Naravno, najinteresantnija stvar u vezi sa ovim SUV modelom iz Bavarske jeste njegov motor. U pitanju je 3,0-litarski redni šestak, kojeg „hrane“ čak četiri turbine. Ovaj agregat isporučuje 400 ks i 760 Nm.

Iako se radi o zanimljivoj pogonskoj jedinici koja daje odlične performanse uz skromniju potrošnju gorivau odnosu na benzinske modele, BMW je već najavio da će njegov motor sa četiri turbine otići u penziju.

No, da se vratimo snimku. Pri poprilično vlažnom asfaltu, X6 M50d uspeo je da obavi sprint do 100 km/h za nešto više od 5 sekundi, da bi kasnije nastavio da ubrzava sve dok nije dostigao maksimalnu brzinu od 251 km/h.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

(1905)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava
D_C

Pogledaj tu eleganciju! Gde ode dizajn, danas kao da su crtani za strip. Ovu rugobu gore bih vozio samo da ga dobijem gratis, a i tada bi me bio blam.

moron

To je zato jer ste vi dinosaurusi u fazi izumiranja … U vama realno više nema života …

D_C

Ili se još uvek trudimo da sačuvamo nešto stila 😀 Da polako izumiremo, to je sigurno.

moron

To je bitno … „Otići“ sa stilom … I stavom 🙂

D_C

Kada sam pre tri godine menjao auto, zena je htela X5. Ja jednostavno nisam mogao da vidim sebe da vozim ‘TO’, niti nesto njemu slicno. Iako se 4-5 godina star uklapao u budzet. Tako da… si sigurno u pravu da sam dinosaurus. Da imam besan gliser, rasne trkacke konje, Jaguar XK120, pa mi treba nesto da ih vuce, OK, mada bih i tada pre uzeo nesto kulturnije. Posto nemam nista od toga, porodicni karavan mi je sasvim OK. Ovo je za moj ukus preterano vulgarno, Nicki Minaj automobilizma. Ali ima i onih koji vole lik i delo doticne i njoj… Pročitaj više »

TNT

Mnogi bi ti rekli da si kupio lubeničara, da je to odvratna forma (karavan)… Tako ti o krosoverima, tako neki drugi o karavanima, tako neko treći o mpv, četvrti o limuzinama… A to šta je kome vulgarno kao dotična „umetnica”, stvar je ličnog ukusa. Naki koji su vozili i voze „TO” su zadovoljni i srećni, kao i ti sa karavanom. Kupe krosover formu ni sam ne volim – niti mi je lepa, niti mi je jasno zašto bih vozio toliki automobil kome je ozbiljno narušena praktičnost padajućoj linijom krova.

D_C

Kao sto vec rekoh, neki slusaju Nicki Minaj i slicne i to je OK. Trebao sam jos da dodam da ne bude zabune: Neki voze „TO” i srecni su i zadovoljni – i to je sasvim OK.
Za mene nisu ni „TO” ni gospodjica Minaj. Sta ces, dinosaurus…

Dikh tu kava

Čuj u fazi, što se BMWa tiče, ja sam odumro još ’73-će sa E9 3.0 CSl. Ovo samo da malo vaskrsnem..