1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren razvija Hyper-GT – najbrži i najaerodinamičniji model kompanije ikada
McLaren razvija Hyper-GT – najbrži i najaerodinamičniji model kompanije ikada
0

McLaren razvija Hyper-GT – najbrži i najaerodinamičniji model kompanije ikada

212
0
Podelite sa prijateljima:

McLaren je lansirao nekoliko fotografija „Hyper-GT“ prototipa, baziranog na 720S sa jednim sedištem.

Najnoviji član McLarenove „Ultimate Series“ je u razvoju pod kodnim imenom „BP23“, potvrdio je danas britanski proizvođač. Dotične fotografije daju prvi uvid u prototip koji je spolja baziran na 720S ali je u suštini naslednik P1.

Postavljeni cilj sa novim modelom, za kojeg McLaren kaže da će imati hibridni pogon, je da se napravi „najbrži McLaren“ ikada, mada kompanija kaže da taj parametar ne podrazumeva vreme po krugu (verovatno su mislili na Nirburgring), već nešto drugo, što će blagovremeno biti objavljeno. Možemo da nagađamo, da li je u pitanju maksimalna brzina, 0-300-0 km/h, ili nešto sasvim drugačije.

Kao što fotografije podtvđuju, kamuflirani McLaren 720S je iskorišćen kao testna školjka za BP23. Automobil je konvertovan u jednosed, a kompanija je potvrdila da će serijska postavka biti 1+2, poput aranžmana u McLarenu F1.

Sa pozicioniranjem u „Ultimativnu seriju“, BP23 će biti naslednik P1, automobila koji takođe koristi hibridni pogon i isporučuje neverovatne performanse. Raspolaže sa 915 ks a do stotke ubrzava za 2,8 sekundi.

Izvor: McLaren

Foto: Patrick Gosling

 

 

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments