1. Home
  2. Vesti
  3. Nemci vrše sve veći pritisak na Stellantis
Nemci vrše sve veći pritisak na Stellantis
0

Nemci vrše sve veći pritisak na Stellantis

1.61K
0
Podelite sa prijateljima:

Političke strukture pojačavaju pritisak na Opel, tačnije Stellantis.

Stellantis je obećao da će učiniti sve da ne dođe do otpuštanja u Opelovim fabrikama na nemačkom tlu. Nedavno su se pojavile informacije da novonastala kompanija planira da oduzme proizvođaču iz Riselshajma fabriku pokraj sedišta tog brenda, kao i u onu koja je locirana u Ajzenahu, o čemu smo i sami pisali.

Navodno je želja da se ovi pogoni stave pod direktno upravljanje Stellantisa, te da bi im se tako dodelili novi modeli iz drugih marki pod pokroviteljstvom te kompanije. No, nemački radnici se ne slažu sa ovakvim ocenama i tvrde da je reč o zavaravanju javnosti, te da će doći do masovnog otpuštanja zaposlenih u Germaniji. Jutros je stigla vest da je šef Opela kazao da neće biti nikakvih zatvaranja fabrika u Nemačkoj, ali izgleda da mu niko ne veruje…

Premijer nemačke savezne države Tiringije, Bodo Ramelov, javno je pozvao izvršnog direktora Stellantisa – Karlosa Tavareša, da se izjasni povodom sudbine Opelovih fabrika u Nemačkoj. Ramelov je prisustvovao protestu radnika u Ajzenahu, i pozvao je sve učesnike domenstracija na jedinstven nastup i zajedništvo.

Tavareš nije odgovorio na pozive premijera Tiringije, ali je očito da je ovo samo uvod u sve veći pritisak nemačkih vlasti na Stellantis. Ujedno, Opel je jedini brend u okviru kompanije koji ima germanski DNK, stoga je i vrlo bitan za uspeh cele grupacije u Evropi.

Podsetimo, protesti u Ajzenahu nastali su povodom višemesečne obustave rada u tom pogonu, gde se inače proizvodi model Grandland. Razlog je nedostatak poluprovodnika i mikročipova. No, proizvodnja pomenutog SUV-a nije obustavljena jer se nesmetano odvija u Sošou, s druge strane Rajne. Taj podatak je očigledno posebno uznemirujući za nemačku radničku klasu.

AutoRepublika 

(1611)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments