1. Home
  2. Zelene strane
  3. Hyundai – novi SUV sa gorivnim ćelijama uskoro na putevima
Hyundai – novi SUV sa gorivnim ćelijama uskoro na putevima
0

Hyundai – novi SUV sa gorivnim ćelijama uskoro na putevima

115
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundaijev ekološki novajlija će debitovati na Zimskim olimpijskim igrama.

Pored Ioniqa, ix35 i ostalih u gami, Hyundai ima dugoročni plan da na tržište lansira dodatne, efikasnije modele. Nova elektro platforma je na putu, a južnokorejski proizvođač kaže da će plasirati potpuno novi SUV sa gorivnim ćelijama za samo par godina.

Kako javlja Bloomberg, budući SUV će raspolagati širom autonomijom u odnosu na rivale iz Toyote i Honde. Novajlija će biti predstavljen uz autobus sa gorivnim ćelijama, na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u Južnoj Koreji 2018.

Doduše, on je već najavljen ove godine u formi FE Fuel Cell koncepta. Ova sutdija je po prvi put prikazana u Ženevi i ima procenjenu autonomiju od oko 800 kilometara sa jednim punjenjem. Na putevima je viđen kako se testira i mali hidrogenski krosover, ali nije jasno da li je reč o istom vozilu.

Hyundai ne samo što želi da bude lider u ovom segmentu već nastoji da bude vodeći i što se infrastrukture tiče.

Južnokorejske vlasti su već objavile cilj koji podrazumeva lansiranje više od 10.000 vozila sa gorivnim ćelijama na puteve, izvoz od 14.000 jedinica i instalaciju više od 100 stanica za punjenje do 2020. Investicija je vredna preko 10 milijardi dolara.

(115)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments