1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Aston Martin je pripremio DBX707 AMR24 Edition
Aston Martin je pripremio DBX707 AMR24 Edition

Aston Martin je pripremio DBX707 AMR24 Edition

66
1
Podelite sa prijateljima:

Aston Martin je predstavio krosover DBX u novembru 2019. na Salonu automobila u Pekingu. Vrhunska verzija modela, nazvana DBX707, predstavljena je početkom februara 2022. godine. Britanski proizvođač je otkrio da je upravo ova verzija najpopularnija među kupcima. Kao rezultat toga, nakon ažuriranja koja je model „proživeo“ u aprilu ove godine, ostala je samo najbogatija verzija, a pristupačnije verzije su uklonjene iz asortimana.

Podsetimo se da je osveženi krosover dobio rekonfigurisane elektronske amortizere i vazdušne opruge, kao i širu paletu boja: na listi su crna Epsilon, žuta Helios, zelena Sprint, zelena Malachite, zelena Aura i zelena Podium. Pored toga, ažurirani Aston Martin DBX707 je dobio nove spoljašnje retrovizore sa integrisanim kamerama, opcioni set originalnih 23-inčnih felni (standardna verzija je opremljena onima od 22 inča).

Unutrašnjost DBX707 je dobila deo promena tokom nedavnog ažuriranja. Prednji panel i centralna konzola su redizajnirani, a obezbeđeni su i novi završni materijali.

Na listi osnovne opreme je akustika sa 14 zvučnika snage 800 W, dostupan je opcioni audio sistem Bowers & Wilkins sa 23 zvučnika snage 1.600 W.

Još svežiji SUV opremljen je virtuelnom instrument tablom dijagonale 12,3 inča i kompanijskim informativno-zabavnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča.

Sada je britanska kompanija razvila posebnu verziju krosovera zasnovanu na ažuriranom modelu: dobio je ime DBX707 AMR24 Edition.

Zanimljivo je da, uprkos statusu specijalne verzije, ovaj automobil nema jasno definisano ograničenje tiraža. Poznato je da je novajlija već dostupan za naručivanje.

Dodavanje AMR24 imenu je referenca na bolid Formule 1 u ovogodišnjoj sezoni. Od obične verzije Aston Martina DBX707 se razlikuje uglavnom po svom dekoru.

Model se nudi u tri boje karoserije koje se mogu izabrati: bela Neutron White, crna Onix Black i zelena Podium Green. Lime Green ili Trophy Silver se nude kao kontrastni detalji, kao i čeljusti u nijansama Racing Green ili AMR Lime.

Unutrašnjost takođe ima različite dekoracije. Dizajn se nudi ili u crnoj Onix ili koristeći dvobojnu crnu Onix/zelenu Eifel šemu sa kontrastnim šavovima boje limete.

Brojni elementi su napravljeni od ugljeničnih vlakana ili imaju premaz od takozvane „titanijumske mreže“. Pored toga, specijalna verzija Aston Martina DBX707 takođe ima natpise „AMR24“ na pragovima.

Specijalna verzija je zadržala standardnu opremu. Dakle, ispod haube DBX707 AMR24 Edition nalazi se Mercedesov četvorolitarski tvin-turbo osmocilindrični motor M177, čija snaga iznosi 707 KS, a maksimalni obrtni moment je 900 Nm. Radi u tandemu sa devetostepenim automatskim menjačem. Maksimalna brzina ovog automobila je 310 km/h, ubrzanje od nule do sto traje 3,3 sekunde.

AutoRepublika

(66)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Absurdan auto! SUV sa 2,5 tona sa sportskim performansama?! Kako li taj vozi kroz krivine? Ponekada se slazem sa zelenima!