1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Manhart dodatno naoštrio BMW X6 M Competition (GALERIJA)
Manhart dodatno naoštrio BMW X6 M Competition (GALERIJA)

Manhart dodatno naoštrio BMW X6 M Competition (GALERIJA)

566
0
Podelite sa prijateljima:

Potentni SUV sada raspolaže sa mamutskom snagom. 

BMW-ova vozila sa M značkom predstavljaju jedan od omiljenih osnova za brojne tjuning kuće u Evropi. Ovaj put, Manhart se pozabavio modelom X6 M Competition čiju je snagu podigao na viši nivo.

Izmenama na kompjuterskoj jedinici, tjuneri su uspeli da iz 4,4-litarskog twin-turbo V8 motora izvuku neverovatnih 730 ks i 900 Nm, što je daleko više od onoga što ovaj SUV nudi u fabričkom izdanju (625 ks i 750 Nm). Nažalost, nije saopšteno kako se ovo odrazilo na performanse, ali van sumnje je da ovako prerađen X6 M prava zver na drumu.

U Manhartu ističu da su detaljno preradili kočioni sistem, zatim da su postavili nove izduve sa četiri završetka, ali i da je njihova kreacija za 30 mm niža od standardne varijante, zbog izmena na ogibljenju. Pored toga, tu su i ogromni točkovi od 22 cola.

Naravno, ovde je primenjen i niz estetskih izmena koje udaljavaju tjunirani SUV od fabričke verzije. Tu su novi odbojnici, „suknjice“ na bokovima vozila, drukčija maska hladnjaka, zatim dvodelni zadnji spojler, novi difuzor… Manhart je obložio ugljeničnim vlaknima poklopce retrovizora, a obilje karbona primenjeno je i u kabini.

AutoRepublika 

(566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments