1. Home
  2. Prezentacije
  3. Pogledajte Jeep Grand Cherokee namenjen Evropljanima
Pogledajte Jeep Grand Cherokee namenjen Evropljanima
8

Pogledajte Jeep Grand Cherokee namenjen Evropljanima

864
8
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija američkog terenca s oznakom Jeep Grand Cherokee je spremna za nastup na evropskom tržištu, ali će zato paleta dostupnih vozila biti izuzetno uska. U ponudi će se naći „kraća“ verzija, ona u kojoj je u vozilu dugačkom 4.910 milimetara smešteno dva reda sedišta, a čija premijera je organizovana tokom jeseni za nama. Dodatno, novitet će na Starom kontinentu biti moguće poručiti jedino s hibridnim pogonskim sklopom (PHEV).

To praktično implicira da Evropljani neće moći da kupe čisto benzinski, a ni dizel varijatet novajlije, što je pomalo iznenađujuć potez američke marke.

Hibrid Jeep Grand Cherokee 4xe je opremljen dvolitarskim benzincem koji razvija 274 konjske snage i raspolaže tehnologijom direktnog ubrizgavanja goriva i dvosmernim turbo punjačem. Epitet elektrifikovanog vozila je obezbeđen upotrebom sistema anlaser-alternator s kaišom, dok je instaliran i trakcioni električni motor.

Pogonski sklop dopunjava osmostepeni automatski menjač umesto onog s konvertorom obrtnog momenta. Najviša snaga pogonskog sklopa tako dostiže cifre od 380 „konja“ i 637 Nm obrtnog momenta.

Trakciona baterija nudi 17 kWh i smeštena je ispod poda putničke kabine. Radi na naponu od 400 volti i može se dopunjavati priključkom na spoljni izvor električne energije. Hibrid je moguće voziti i isključivo u bešumnom režimu, što se postiže tako što zasebna spojnica prekida vezu između benzinskog motora i točkova, pa tako podešen Grand Cherokee može ostati aktivan i do 51 kilometara u evropskom ciklusu.

Primerci koje će „starokontinentaši“ moći da naruče raspolažu s najsavremenijim sistemom prenosa snage na točkove, a njemu su Amerikanci nadenuli ime Quadra-Drive II. Poseduje redukcioni zupčanik i opciju zaključavanja zadnjeg diferencijala, a isto tako i sistem vazdušnog vešanja poznat kao Quadra-Lift.

Elektronski sistem koji je brend oslovio sa Selec-Terrain, vozaču pruža mogućnost izbora režima kretanja na različitim površinama, pa su tako aktuelni programi: Auto, Sport, Rock, Snow i Mud/Sand. Verujemo da prevod nije nužan.

Trenutno je još uvek moguće naručiti samo skupocene i bogato „napucane“ verzije ograničene uvodne serije Exclusive Launch Edition. Takvi primerci nude svašta nešto: naplatke prečnika 21 inč, kožom obložen enterijer, ekran pred očima putnika. Samo ovako „domaćinska“ verzija će biti dostupna do aprila, kada se u gamu dodaje i prostija alternativa.

Međutim, cena verzije dobrodošlice nije obelodanjena. Znamo da u Americi novi Jeep Grand Cherokee 4xe košta najmanje 58 hiljada dolara. Kada će adut Jeepa doći na naše tržište, to još uvek ne znamo.

AutoRepublika

(864)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Unutrašnjost odlična!Ne vidim razloga da se ne pojavi jedan takav sa Fiat znakom.Nešto između Stelvia i Čirokija, naravno jeftiniji.Hromirana lajsna koja pravi efekat plutajućeg krova, prvi put viđena na Opel Adamu mi dobro ide na živce.Isfurano, odavno.

BB

Koliko je težak?

Iznogud Časni

oko 40% od nekog dilde.

Iznogud Časni

meni je odlican, posebno mi se svidja unutrasnjost, sve dok je ne vidim uzivo 😀
Ono sto mi se na prvu ne dopada je njegova duzina od skoro 5 metara, zatim kockasta forma jer imam osjecaj da djelujem izgubljeno u njemu, pa mi tako prethodna verzija djelovala jako glomazno, a nisam kamiondzija. Znaci, svidja mi se, sve 5, osim pogona i tog osjecaj ne kompaktnosti i izgubljenosti u prostoru 😀 Naravno, cijena ce kod nas biti paprena, ali s pravom. vjerujem da ce imati svoje poklonike i da ce se ako Bog da prodati u puno vise primjeraka nego prethodnik.

BB

Koliko si visok kad se tako lako gubiš u prostoru?

Zoca

Dobro ce se voziti-Stelvio arhitektura..

Atlija

Opel Grandland 2.0 disel, mnogo bolji auto

Iznogud Časni

Sjedio u njemu nedavno, ali ovaj tablet kod suvozača nisam vidio. Ocito je dio neke druge opreme premda je ovaj koštao (čini mi se) oko 100k €. Za te pare kupi čovjek 3s stan na moru u Turskoj a za kusur tipo dizel 🙂