1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mahindrin jeftini krosover zasnovan na SsangYongu Tivoliju je podvrgnut radikalnom „zatezanju bora“
Mahindrin jeftini krosover zasnovan na SsangYongu Tivoliju je podvrgnut radikalnom „zatezanju bora“
1

Mahindrin jeftini krosover zasnovan na SsangYongu Tivoliju je podvrgnut radikalnom „zatezanju bora“

552
1
Podelite sa prijateljima:

Indijski krosover Mahindra XUV 3XO (sa slovom „o“), najavljen početkom aprila, proslavio je svoju zvaničnu premijeru. Sam proizvođač smatra da je ovo potpuno novi odvojeni model, ali u stvari, ovo je modernizovana Mahindra XUV300.

Podsetimo se da je originalni model na domaćem tržištu od 2019. godine, napravljen je na bazi SsangYonga Tivolija (korejski brend je ranije pripadao Mahindri, danas ima drugog vlasnika i drugo ime – KG Mobility.

Eksterijer je dizajniran u novom ugaonom stilu, predstavljenom pre dve godine. Krosover Mahindra XUV 3XO je dobio vertikalne farove sa polomljenim LED „potkovicama“ dnevnih svetala, a nova zadnja svetla objedinjuje svetleća ploča.

U poređenju sa XUV300, branici, hauba i vrata prtljažnika su takođe promenjeni, a lukovi točkova sada imaju masivnije neobojene obloge. Pored točkova od 16 inča mogu se izabrati i one od 17 inča.

Dužina novog SUV-a je 3.990 mm, što je 5 mm manje od modela pre (uopšteno gledano, automobili dužine manje od četiri metra u Indiji imaju pravo na poreske olakšice). Visina je, naprotiv, povećana za 20 mm na 1.647 mm. Širina i međuosovinsko rastojanje se nisu promenili – 1.821 i 2.600 mm, respektivno.

Unutra se nalazi novi prednji panel, volan i multimedijalni sistem, a veliki tablet sada se izdiže iznad panela, nije integrisan. Istina, multimedija je uključena počevši od pretposlenjeg paketa opreme.

Spisak skupih verzija dopunjen je i virtuelnim uređajem, bežičnim punjenjem za pametni telefon, panoramskim krovom (XUV300 ima običan krovni otvor), kamerama za sve strane, prilagodljivim tempomatom (ranije je postojalo redovno „krstarenje“ ), sistemi za automatsko kočenje i sistemi za održavanje trake i praćenje „slepih“ tačaka.

Kao i XUV300, Mahindra XUV 3XO je dostupna sa benzinskim turbo motorima 1.2 TCMPFi (ali je dodao 1 KS – sada 111 KS) i 1.2 TGDi (130 KS), može se izabrati i turbodizel 1.5 (117 KS).

Svi motori su i dalje upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem. Za dizel motore, robotizovani menjač je i dalje obezbeđen kao alternativa, ali su benzinski motori sada opremljeni klasičnim šestostepenim automatskim menjačem iz Aisina.

Nema pogona na sva četiri točka – samo pogon na prednje točkove. Treba imati na umu da Mahindra XUV300 i dalje ima čistu električnu varijantu, ali se smatra posebnim modelom XUV400. Verovatno će i električni automobil kasnije biti ažuriran i preimenovan.

U Indiji će porudžbine za Mahindrin XUV 3XO početi da se primaju od 15. maja, sa već objavljenim cenama: SUV će koštati približno 8,39- 17,34 hiljada evra. Krosover Mahindra XUV300 je i dalje u upotrebi, a njegova osnovna verzija košta više – od oko 9 hiljada evra. Očekuje se da će XUV 3XO biti izvezen, međutim, kao i u slučaju XUV300, takav krosover će se najverovatnije pojaviti samo u zemljama sa levim volanom.

AutoRepublika

(552)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovakvu karikaturu ne bi trebalo objavljivati u AR.