1. Home
  2. Prezentacije
  3. Konceptni krosover sa siluetom kupea debitovao: Genesis GV80
Konceptni krosover sa siluetom kupea debitovao: Genesis GV80
0

Konceptni krosover sa siluetom kupea debitovao: Genesis GV80

1.01K
0
Podelite sa prijateljima:

Genesis je već oformio paletu modela u najpopularnijim segmentima premijum tržišta. Sada je kreativni direktor kompanije Luk Donkervolke izjavio da je vreme da marka osmisli vozila koja bi intenzivnije budila emocije i čačkala temperament vlasnika.

Istina, Genesis nije započeo s istraživanjem i igrarijama na ovu temu s tradcionalnim kupeom ili sportskim automobilom, što bi nekako bilo logično, već s kupeolikom verzijom krosovera GV80.

Ovde imamo posla s još uvek konceptnim automobilom, formalno posmatrano. Međutim, kamuflirani primerci s takvim oblikom karoserije su uveliko opažani na drumovima, što će reći da su testiranja u toku, pa je za očekivati da kupeoliki Genesis GV80 uskoro stiže u izloge.

Nije teško pretpostaviti da se konstruktor ugledao na BMW koji je svojom pojavom doveo i do kasnijeg lansiranja rivalskih aduta po imenu Mercedes-Benz GLE Coupe i Audi Q8. Ipak, Korejci su ponudili neka originalna rešenja. Na primer, oblik krme vozila je inspirisan onim što je prošle godine doneo drugi koncept, onaj po imenu Genesis X Speedium Coupe.

Svetlo narandžasti krosover se od serijske, tradicionalne „osmadesetice“ razlikuje ne samo po stilu zadnjice, već koncept odlikuju zasebni branici, tanje LED trake, različita maska hladnjaka, kao i dodatni otvori ispod pomenute rešetke, kako bi se intenzivirao protok vazduha ka hladnjaku.

Krovni panel je izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, a znamo da je ona lakša od čelika i da snižava težište automobila.

U enterijeru koncepta imamo četiri zasebna sedišta, takozvane kadice, opet s plastikom ojačanom ugljeničnim vlaknima, koja je upotrebljena za naslone. Ostale karakteristike putničke kabine podrazumevaju trokraki obruč upravljača (umesto bazičnog primerka s dva paoka), kožu, presvalke od antilopa i svetli dekor. Između prostora za putnike i onog dela namenjenog smeštaju prtljaga, montirana je jaka čelična konstrukcija, sve s ciljem jačanja karoserije.

Nažalost, još uvek nemamo nikakve konkretnije informacije u vezi mehanike. Ipak, najverovatnije je da će Genesis GV80 Coupe ponuditi najsnažniji dostupan model u paleti. Sada standardni GV80 pruža jedinicu V6 3.5 T-GDI. U pitanju je turbobenzinski blok sa 380 konjskih snaga i 530 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Nema pomena o ugradnji V8 motora. Razlog je poznat od ranije. Koncern Hyundai je doneo odluku da se liši usluga takvog pogonskog bloka.

Tačan trenutak debija serijske verzije ovog atraktivnog kupea s povišenim odstojanjem od tla, još uvek nije obnarodovan. Sudeći po onome što prenose relevantni mediji, radovaćemo se lansiranju ovog četvorotočkaša negde pre isteka ove godine.

AutoRepublika

(1005)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments