1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. AR pijaca klasika: Prodaje se Volga koja je provela dve decenije u garaži
AR pijaca klasika: Prodaje se Volga koja je provela dve decenije u garaži

AR pijaca klasika: Prodaje se Volga koja je provela dve decenije u garaži

3.45K
2
Podelite sa prijateljima:

Brojač kilometara sovjetske limuzine čija je školjka ofarbana u bojo nazvanu „Cyclone“ pokazuje samo 2.759 prevaljenih kilometara. Vlasnik vozila s dalekog istoka Ruske Federacije prodaje novu Volgu koja već dvadeset godina čami čekajući u garaži. Oglas smo pronašli na sajtu koji bez naknade objavljuje ponudu polovnjaka, a konkretan primerak se vodi pod zvaničnim imenom GAZ-3110.

Legendarni sovjetski automobil je sišao s proizvodne trake tokom 2003. godine i od tada je bio uskladišten u takozvanoj suvoj kutiji. Prodavac insistira na navodima da je automobil izbegao restauraciju i da je u autentičnom je stanju.

Čovek navodi da postoji video snimak vozila koji je dostupan na zahtev potencijalnog kupca, ali o izvanrednom stanju oglašenog vozila, verujemo da dovoljno govore i priložene fotografije. Ima ih desetina i veoma su kvalitetne. Prodavac za Volgu cilja da inkasira sumu od 1,25 miliona ruskih rubalja, što je za jedan duetski ručak u kafani više novca od 12,5 hiljada evra.

Kolekcionarski primerak GAZ-3110-a je s traka sišao pre 21 godinu, što će reći da je iz poznih godina tržišnog života Volge. Te 2003. godine je, kako kažu istorijske knjige, kompanija GAz (Gorki Automobilski Zavod) već sklapao osvežene limuzine s indeksom 31105.

Nije jasno zašto je čovek pazario automobil koji je potom skroz skrajnuo, ali je moguće da se odgovor krije u regionu u kom se kupac nalazi s prebivalištem. Radi se o amurskoj oblasti i gradu po imenu Belogorsk. Proizvodi lokalne automobilske industrije u tom delu federacije i nisu nešto na ceni, otkrivaju nam do sada nepoznatu nam činjenicu lokalni mediji.

Pažljiviji pogled usmeren na fotografije otkiva da je enterijer opredeljen da egzistira u sigurica „sivo-crnoj“ kombinaciji, što i jeste karakteristično za vozila iz Nižnjeg Novgoroda. Predprodajne radnje su uključivale postavljanje blatobrana, onih zaboravljenih zavesica iza zadnjih točkova, prostiriki i obloga blatobrana.

Oprema divno očuvanog primerka nikako nije bogata, pa tako vozilo ne nudi elektropokretana prozorska stakla, a nema ni radio uređaja. Povrh toga, pod haubom se krije atmosferski motor s indeksom ZMZ-402 i radnom zapreminom od 2.445 kubnih centimetara. Konstrukcija podrazumeva četiri cilindra u liniji i 100 konjskih snaga uz 182,4 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta.

Da je automobil u odličnom stanju, pored priloženih, potvrđuju i fotografije karoserije, unutrašnjosti i motornog prostora s ruskog sajta auto.ru. Fabričke oznake Volge ostaju netaknute, a u prtljažniku je nova rezervna guma. Hrom nije izbledeo, a tragovi korozije se ne vide ni na jednoj fotografiji. Međutim, vlasnik nije u krupnom planu pokazao dno limuzine i najranjivija mesta.

U oglasu se još kaže i da cena nije fiksna i da su moguće manje korekcije. Poređenja radi, pre dva meseca je u Moskvi prodat deset godina stariji primerak s oznakom na kojoj piše GAZ-31029 i sa 137 kilometara na satu, za nekih svega petstotinak evra više nego što traži ovaj Volgoljub.

AutoRepublika

(3450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Gledao sam u akcionom filmu kad Džejson Born, agent CIA-e u sred Moskve vinta ovakvu žutu Volgu, bježeći u potjeri agentima KGB-a.

Laki

Uvijek me obraduju ovakva otkrića.Volga mi je draga, dok je frontalni dio mogao ljepši biti a zazori tačniji.Matija bi to skockao samo tako.