1. Home
  2. Prezentacije
  3. Serijska Honda e:NS2 pred nama
Serijska Honda e:NS2 pred nama
4

Serijska Honda e:NS2 pred nama

144
4
Podelite sa prijateljima:

Honda je svetu pokazala ovaj model u formatu konceptnog automobila još pre tri godine, ali se automobil od tada mnogo promenio. Samo je silueta ostala ista, sa unutrašnjošću pomerenom ka napred, i sa zadnjim staklom položenim pod jakim uglom. Serijska modifikacija po imenu Honda e:NS2 izgleda mnogo mirnije i uobičajenije, svedenije od onog što je koncept doneo.

S druge strane, i u mehaničkom smislu se ovaj električni automobil pokazao mnogo jednostavnijim od prvobitne ideje.

Honda e:NS2 je konstruisana posebno imajući u vidu kupce u Kini, i prvobitno je trebalo da bude pionirski model koji će se voziti na originalnoj platformi nazvanoj e:Architecture V. Ona uključuje pogon na zadnje ili na sve točkove, prednje ogibljenje sa dvostrukim poprečnim ramenima, nazad multilink vezu i veliku trakcionu bateriju.

Međutim, razvoj ove arhitekture kasni, dok je „dvica“ pre godinu i po preorijentisana na jednostavniju platformu po imenu e:N Architecture F. Ta je u osnovi već serijskih električnih terenaca e:NS1/e:NP1-a. To znači da napred imamo posla s mekfersonovim rešenjem, polukrutu osovinu pozadi i „stari-dobri“ pogon na prednje točkove.

Ali ako „jedinica“ ima istu školjku kao Honda HR-V, onda „dvici“ ne možemo pronaći benzinske pandane. Međuosovinsko rastojanje je povećano sa 2.610 na 2.735 milimetara, a ovaj električni automobil je duži čak i od CR-V-a. Tako po toj osi meri 4.788 milimetara, naspram CR-V-ovih 4.703 mm. Širina je 1,838 mm, visina je 1.570 mm. Deo serijske opreme su i točkovi koji integrišu naplatke prečnika od 18-inča.

Nažalost, ono što se nalazi u unutrašnjosti „dvojke“ još nije prikazano, dok su tehnički detalji veoma oskudni. Ali, već je poznato da krosover pruža elektromotor snage 204 „konjića“, a tu je i trakciona baterija kapaciteta 68,8 kWh. Ko se seća, on zna da su to isti parametri kao i oni koji karakterišu prestižniju verzija „jedinice“. Krosover sa masom praznog vozila od 1.775 kilograma može da ubrza samo do 160 km/h jer je tu postavljeno ograničenje.

Proizvodnju modela po imenu Honda e:NS2 će na leto otpočeti kinesko zajedničko preduzeće Dongfeng-Honda, ali će se uskoro pojaviti slična Honda e:NP2, koja će biti stavljena na proizvodnu liniju preduzeća GAC-Honda. Razlike između njih, tradicionalno, će se sastojati samo u manjim dekorativnim pojedinostima i u opremi, ali glavna stvar je da će se ova dva modela Honda prodavati preko različitih distributivnih, a koje su zastupljene u različitim regionima Narodne Republike Kine.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
NightRider

Od pozadi je blagi uzas….

Kitittelj

I od napred, a Boga mi i sa strane 🙂

BB

Liči na onaj Renault Rafale… I nije mi loš, sviđa mi se, osim zadnjeg kraja što reče Night Rider

Matija

Dizajn je dobar, posebno mi se dopada C nosac: markantan je i toliko nagnut da uspesno sugerise fastback! Smetaju mi sledece stvari:

– Prednja osovina je suvise pomerena prema kabini, cak toliko da prednja vrata dodiruju otvor prednjih tockova, sto jos nisam video kod automobila ove klase!

– Neproporcionalno dugacak prednji prepust.

– Suvise visoka hauba, iznad linije prozora.

– Prednja i zadnja poziciona svetla (ili migavci?) koja vise. Ovakva forma ubija eleganciju celog vozila!

Izmenjeno 20 dana pre od strane Matija