1. Home
  2. Industrija
  3. Kineski Chery planira proizvodnju automobila u Španiji
Kineski Chery planira proizvodnju automobila u Španiji
1

Kineski Chery planira proizvodnju automobila u Španiji

47
1
Podelite sa prijateljima:

Kineska kompanija Chery Auto blizu je dogovora o pokretanju proizvodnje putničkih automobila u Španiji. Ovo je u utorak saopštila španska vlada. Chery je jedan od nekoliko kineskih proizvođača automobila koji prodaju jeftine automobile u Evropi, uglavnom sa električnim pogonom, piše Reuters.

Špansko ministarstvo industrije izrazilo je uverenje da će dogovor o pokretanju proizvodnje u Barseloni biti finalizovan narednih dana. Katalonska vlada je saopštila da će jedan od njenih visokih trgovinskih zvaničnika otputovati u Kinu u sredu da se sastane sa predstavnicima Cheryja.

Agencija Reuters je prošlog meseca prenela da italijanska vlada pregovara i sa kompanijom Chery, jer pokušava da privuče još jednog proizvođača automobila u svoju zemlju. Jedini veliki proizvođač automobila u Italiji je sada Stellantis grupa, čiji brendovi uključuju Fiat i Alfa Romeo.

Chery Auto još uvek nema proizvodne aktivnosti u Evropi. U Španiji je kompanija počela da prodaje automobile ove godine, piše Reuters. Trenutno je treći najveći proizvođač automobila u Kini sa 1.881.316 prodatih vozila lani.

AutoRepublika

(47)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Šta je sa SEATom ako je Stalentis jedini ozbiljan proizvođač u Španiji?