1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: BMW M8 Gran Coupe (GALERIJA)
Premijera: BMW M8 Gran Coupe (GALERIJA)
1

Premijera: BMW M8 Gran Coupe (GALERIJA)

531
1
Podelite sa prijateljima:

Bavarska marka proširila je portfolio Serije 8 sa još jednim varijetetom. 

Nakon kupea i kabrioleta, sada je na scenu stupio i tzv. Gran Coupe odnosno veliki kupe sa četvoro vrata. U BMW-u sa ovim modelom nišane komšijski Mercedes-AMG GT63 4-Door.

Kako je akcenat kod svih automobila koji nose M značku na performansa, takav je slučaj naravno i sa M8 Gran Coupe. Pod haubom se nalazi 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji dolazi u dva izdanja. Slabije raspolaže sa 600 ks, dok je snažnija – Competition verzija bogatija za 25 ks.

Uprkos tome što je Gran Coupe znatno duži od kupea, sa ukupno 200 mm većim međuosovinskim rastojanjem, sve to nije imalo previše uticaja na strašne performanse koje ovaj automobil nudi. Slabija varijanta u stanju je da ubrza do 100 km/h za svega 3,3 sekunde, dok je Competition izdanju za isti sprint potrebno 3,2 sekunde.

Maksimalna brzina je standardno ograničena na 250 km/h, osim ukoliko se ne kupi M Drivers Package, koji će ovu granicu pomeriti. Sa pomenutim paketom maksimalna brzina dostiže 305 km/h.

M8 Gran Coupe dolazi standardno sa pogonom na obe osovine, ali je to moguće isključiti i prepustiti se dobrom, starom pogonu na zadnje točkove.

Kada je reč o samom izgledu performantne „osmice“, može se zaključiti da su sve izmene očekivane. Od standardnog izdanja M8 Gran Coupe razlikuje se po nešto drugačijem grilu, potom veći lukovima za točkove, drugačijim odbojnicima, većim usisnicima za vazduh, a tu je i mali spojler na zadnjem delu automobila.

BMW M8 Gran Coupe stiže na tržište na proleće naredne godine.

AutoRepublika 

(531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Ovi nemci postaju vrlo čudni. Ajde što su bili glavni i najveći akteri dizelgejta sad pokušavaju da redefinišu i pojmove. Do sada je Mercedes proglašavao svoje dugačke automobile kupeima, Coupé inače znači kraće nego standardno te je označavao dvosede, a BMW koji je nekad bio originalniji sada kao kuče sledi i proglašava i dizajnira gotovo isto automobile. Primer je i nonsens Porshe Tycan Turbo, jer kako električno vozilo da ima turbinu?!