1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Prve slike (i informacije) o serijskom Renaultu 5 E-Techu
Prve slike (i informacije) o serijskom Renaultu 5 E-Techu
0

Prve slike (i informacije) o serijskom Renaultu 5 E-Techu

312
0
Podelite sa prijateljima:

Dizajn budućeg električnog Renaulta 5 poznat je još od 2021. godine, kada je francuska marka sa znakom dijamanta pokazala prototip čije su linije veoma bliske onima na serijskom modelu.

Od tada, „Reno“ je s vremena na vreme, kako današnji „običaji“ nalažu, objavljivao informacije o nasledniku modela Zoe najavljenog za 2025. godinu (nakon zvanične prezentacije na Salonu automobila u Ženevi 2024. godine), posebno po ceni koja će na koncu biti oko 25 hiljada evra u osnovnoj verziji.

Danas Renault pruža još neke informacije i takođe prikazuje prve slike serijske verzije, nazvane „Renault 5 E-Tech“. Proizvođač prvo potvrđuje kapacitet baterije od 52 kWh za svoju vrhunsku verziju, omogućavajući maksimalni domet od 400 kilometara (slično kao kod restilizovanog Peugeota ​​e-208 sa 156 konjskih snaga).

R5 E-Tech će takođe imati manju bateriju na početnom nivou (40 kWh) i ova verzija će koštati 25 „soma“. Renault precizira da će automobil biti dugačak 3,92 metra, što je malo manje od Clija (4,05 metara) i klasičnih gradskih automobila B segmenta.

Primećuje se prisustvo čudne „indikatorske lampice“ na prednjoj haubi, postavljene tamo gde je stara „petica“ imala mali usis vazduha. Automobil će inaugurisati platformu „AmpR Small“ koju će koristiti i budući Nissan Micra i Renault 4 E-Tech (evolucija CMF-B EV). Omogućiće funkciju V2G (vehicle to grid) zahvaljujući funkciji dvosmernog punjenja, što znači da će moćio da napaja potrošače i/ili mrežu.

Renault priprema veliku kampanju sa više „tizera“ i brojnih reklama dok čeka zvaničnu prezentaciju 26. februara na Salonu automobila u Ženevi. Brend će takođe lansirati „R5 R Pass“ na namenskoj internet stranici, omogućavajući obezbeđenje prioritetne isporuke automobila pored nekoliko drugih prednosti za skromnu sumu od 150 evra.

Na kraju, podsećamo da će Alpine takođe predstaviti svoju verziju Renaulta 5 E-Tech sledeće godine (A290), koja će biti sportskija i imaće snažniji motor.

AutoRepublika

(312)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments