1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Predstavljen je veliki krosover Genesis Neolun
Predstavljen je veliki krosover Genesis Neolun

Predstavljen je veliki krosover Genesis Neolun

77
1
Podelite sa prijateljima:

U Njujorku se uskoro otvara međunarodni sajam automobila, a neki proizvođači su već počeli da dele detalje o svojim novim modelima.

Jedan od njih je Genesis, premijum marka Hyundaija. Glavna premijera brenda na izložbi biće veliki električni krosover Neolun, a biće predstavljena i nabrijana divizija Genesis Magma.

Dakle, Genesis Neolun je trenutno predstavljen kao koncept. Međutim, lovci na prototipove su više puta uhvatili određeni prikriveni koncept brenda: pretpostavlja se da će u Njujorku pokazati preteču vodećeg modela, koji će dobiti indeks GV90.

Naziv koncepta sastoji se od grčke reči neo (tj. „novi”) i latinske luna („mesec”). Zajedno, ove reči, prema marketinškim stručnjacima, „otelovljuju Genesisove tehnološke inovacije“ koje „premašuju tradicionalne standarde“ i „formulišu viziju brenda za budućnost“.

Već je viđena „rešetka hladnjaka“ označenu diodnim linijama na konceptu Genesis X Speedium Coupe. Električni krosover nema centralne stubove, zadnja vrata se otvaraju u suprotnom smeru kretanja. Međutim, serijski SUV će najverovatnije imati tradicionalnu strukturu karoserije.

Dimenzije Genesisa Neoluna još nisu objavljene. Očigledno, izložbeni automobil je veći od trenutnog Genesisa GV80. Dužina poslednjeg je 4.940 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.955 mm.

Genesis Neolun ima kabinu sa četiri sedišta, prednja sedišta se mogu okrenuti prema zadnjem delu. Između zadnjih sedišta ugrađen je mali frižider, a na plafon je pričvršćen par odvojenih displeja.

Krosover je takođe dobio lakonski prednji panel sa pravougaonim ekranom osetljivim na dodir koji viri u sredini. Pod je od prirodnog drveta. Pored toga, aluminijum se koristi u unutrašnjoj dekoraciji. Konačno, SUV je dobio napredni audio sistem.

Kompanija nije govorila o Neolunovoj tehnologiji. Serisjski GV90 će najverovatnije biti dostupan sa pogonom na sve točkove, što znači konfiguraciju sa dva motora. Vodeći električni krosover, zasnovan na Neolunu, mogao bi debitovati pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(77)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

U pogledu sa strane ucinio mi se nekako poznat! Lici na prvu generaciju VW Touraega. 🙂 Bez obzira na gornji komentar, ocigledno se radi o automobilu vrhunskog kvaliteta! Genesis brzo uci i napreduje! Klubska konfiguracija sedista je dobra ideja za e-automobile, putnici mogu da se druze dok se baterija puni. 🙂 Pitam se, kako uspevaju da okrenu prednja sedista za 180°? Problem su nasloni, ukupna duzina sedista je veca od sirine prostora za vozaca ili suvozaca. Predpostavljam da pre okretanja sedista mora da se uradi sledece: vozac i suvozac moraju da izadju napolje, naslon sedista mora da se uspravi pa… Pročitaj više »