1. Home
  2. Zelene strane
  3. Renault pokreće program prodaje obnovljenih delova za električne automobile
Renault pokreće program prodaje obnovljenih delova za električne automobile
0

Renault pokreće program prodaje obnovljenih delova za električne automobile

104
0
Podelite sa prijateljima:

Renault je pokrenuo revolucionarni program koji ima za cilj prodaju repariranih auto-delova posebno dizajniranih za električne automobile, označavajući značajan korak ka prihvatanju principa cirkularne ekonomije. Francuska automobilska kompanija, zajedno sa svojom podružnicom Future Is NEUTRAL (Budućnost je NEUTRALNA), pionir je u ovom poduhvatu nudeći kupcima priliku da kupe važne komponente za električna vozila koje su reparirane kako bi ispunila standarde visokog kvaliteta.

Ovi obnovljeni delovi se stavljaju na raspolaganje uz značajan popust do 30% u poređenju sa novim delovima, što predstavlja atraktivnu opciju za potrošače koji paze na troškove, a istovremeno doprinose smanjenju potrošnje resursa i emisije CO2.

Kao deo ove inicijative, Renault će obezbediti niz „novih“ komponenti za električni pogonski lanac, uključujući električni motor, elektroniku i trakcionu bateriju, za različite modele kao što su ZOE, Twingo E-Tech, Kangoo E-Tech i Master E-Tech. Future Is NEUTRAL, počevši od 2024. godine, imaće kapacitet da proizvede preko 3.000 obnovljenih delova za električna vozila u svojoj fabrici u Flinsu, što će dodatno ojačati Renaultovu posvećenost održivosti i pristupačnosti.

Ova inicijativa je u skladu sa Renaultovim širim strateškim planom, poznatim kao „Renaulution“, koji ima za cilj da kompaniju pozicionira kao lidera u automobilskoj cirkularnoj iliti kružnoj ekonomiji. Renault je uspostavio industrijske ekosisteme u svojim fabrikama u Flinsu, Bursi i Sevilji, fokusirajući se na oblasti kao što su naknadno opremanje, ponovno iskorišćenje energije, reciklaža i ponovno pokretanje, kako bi podstakao inovacije i održivost u svojim operacijama.

Kroz inicijative za rekonstrukciju kao što su Fabrika za obnavljanje i Fabrika karoserija, Renault produžava životni vek vozila tako što ih obnavlja i popravlja, dok takođe transformiše konvencionalna vozila u električna u saradnji sa partnerima kao što je TOLV. Kompanija takođe naglašava proizvodnju, skladištenje i upravljanje zelenom energijom kroz inicijative kao što su centri za popravku baterija i ponovna upotreba baterija u jedinicama za skladištenje energije.

Što se tiče reciklaže, Renault upravlja aktivnostima popravke i obnavljanja delova kroz The Future Is NEUTRAL, dodatno promovišući ponovnu upotrebu materijala u automobilskoj industriji. Pored toga, Renault je posvećen pružanju podrške tranziciji na cirkularnu ekonomiju pružanjem širokih mogućnosti za obuku zaposlenima i saradnjom sa obrazovnim institucijama i startap kompanijama posvećenim održivosti i inovacijama.

Gledajući unapred, Renault ima za cilj da ugradi 33% materijala proisteklih iz cirkularne ekonomije u nova vozila do 2030. godine i postigne neto nulti ugljenični otisak za sve aktivnosti u Evropi do 2040. i globalno do 2050. godine. Kao podružnica grupe Renault, Future Is NEUTRAL igra ključnu ulogu u unapređenju cirkularne ekonomije u automobilskoj industriji nudeći sveobuhvatan asortiman recikliranih materijala, delova iz cirkularne ekonomije i usluga prikupljanja i tretmana vozila i baterija na kraju radnog veka. Ovaj holistički pristup naglašava posvećenost Renaulta održivosti i neutralnosti resursa u celoj automobilskoj industriji.

AutoRepublika

(104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments