1. Home
  2. Vesti
  3. Detalj sa središnje ploče novog BMW-a
Detalj sa središnje ploče novog BMW-a
3

Detalj sa središnje ploče novog BMW-a

193
3
Podelite sa prijateljima:

Očekuje se da nadležni kod bavarskog proizvođača luksuznih automobila, u narednih par dana predstave novi koncept koji će poneti naziv Vision Neue Klasse X. Kao što se iz naziva da momentalno zaključiti, novitet će stići s povišenim odstojanjem od tla i počivaće na taze arhitekturi koja je konstruisana isključivo za baterijska vozila.

Pored toga što je jasno da je na redu premijera električnog krosovera, nema dileme ni da je isti u rodbinskim vezama s konceptnim sedanom po imenu Vision Neue Klasse, a čijem predstavljanju prisustvovasmo prošlog septembra. To vozilo se smatra najavom nove Serije 3 s električnim pogonom i možete ga osmotriti na donje tri ilustracije.

BMW je u duhu očekivanog događaja i kao najavu, u javnost pustio jednu sliku, koji prikazuje deo belo-narandžaste unutrašnjosti budućeg električnog automobila. Na priloženoj fotografiji se vide delovi naslona za glavu prednjih sedišta, obruča upravljača, prednjeg panela, kao i centralnog tunela i unutrašnjeg retrovizora. U sredini se nalazi na dodir osetljivi ekran koji pokriva prikaz postavki informativno-zabavnog sistema, a taj je osoben po neobičnoj formi.

Imajte na umu da je ekran osetljiv na dodir istog osmougaonog oblika ugrađen u unutrašnjost pominjane konceptne limuzine iz „Nove Klase“. Moguće je da su iz sedana prenete i druge karakteristike enterijera. Tako bi verzija sa dodatkom slova „X“ mogla da dobije sistem iDrive nove generacije, a uloga virtuelne instrument table bi verovatno pripala displeju komercijalnog naziva BMW Panoramic Vision, koji se nalazi na dnu vetrobranskog stakla. Vozač može da izabere informacije koje se prikazuju na njemu koristeći ekran multimedijalnog sistema. Sistem takođe uključuje pomoć glasovnih pomoćnika i projektor u tehnologiji 3D-a, a koji je u visini očiju vozača.

Moguće je da će u konačnici, koncept Vision Neue Klasse X postati preteča sledeće generacije krosovera koji nosi naziv BMW iX3. Podsetimo, proizvodnja potpuno „zelene“ verzije krosovera počela je još 2020. godine, a sada kompanija razvija novu generaciju ovog modela. Prema glasinama koje su se ranije pojavile u medijima, takav „električni SUV“ će se u smeni pokolenja prebaciti na platformu Neue Klasse. Prema preliminarnim podacima, ovaj SUV će dobiti kompaktnije i lakše litijum-jonske baterije sledeće generacije, koje će SUV-u moći da pruže domet do 800 kilometara s jednim punjenjem.

Još nema drugih pojedinosti o novom „zelenitetu“. Očekuje se da će četvrta generacija BMW-a s indeksom X3 i dalje pružati benzinsku, dizel i hibridnu verziju. Prema glasinama koje cirkulišu internet prostranstvima, ovaj SUV će biti veći od trenutne verzije. Pretpostavlja se da će masovna proizvodnja ovog krosovera sledeće generacije početi tokom ovog avgusta, dok će model pogonjen motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva, verovatno biti povučen 2033. godine.

Nedavno je postalo poznato da je bavarska kompanija optužena da je BMW X3 prodavan s manipulativnim uređajem ugrađenim u dvolitarskim turbodizel verzijama proizvedenim između 2010. i 2014. godine. Organizacija koja je izvršila inspekciju, Deutsche Umwelt Hilfe, izvestila je da je otkrila da je otkrila „nedozvoljeni uređaj“ koji omogućava nekim BMW-ovim automobilima da smanje svoje stvarne emisije, u etapama samo tokom testova.

AutoRepublika

(193)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Godine 2014 radio sam oko 6 meseci u BMWu na specijalnom zadatku – analiza vidljivosti sa vozackog mesta u BMW vozilima. Inicijativa za ovaj projekat dosla je sa samog vrha BMWa, kao reakcija na hronicno lose ocene vidljivosti na testovima vozila. Prvi deo projekta bio je analiza vidljivosti, drugi deo definicija parametara vidljivosti i treci deo preporuke za poboljsanja. Ovaj projekat dao mi je priliku da se detaljno pozabavim ovom oblasti, koja je u mom dotadasnjem radu bila uzgredni deo. Tokom rada dosao sam do sledeceg zakljucka: sama vidljivost sa vozackog mesta nije prvi zahtev, vec orijentacija vozaca u prostoru… Pročitaj više »

Balkanboj

S obzirom na nove preporuke Euro NCAP da nova vozila moraju imati fizičke komande, ne bih se iznenadio da u ovom spejs šatlu ubace neke detalje iiz prethodnih generacija… Onako, z brda, z dola…

Matija

Morace! 🙂