1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najmanji Chevrolet na američkom tržištu osvežen za 2024. godinu
Najmanji Chevrolet na američkom tržištu osvežen za 2024. godinu

Najmanji Chevrolet na američkom tržištu osvežen za 2024. godinu

182
2
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet ima veoma zanimljivu strategiju u oblasti ponude krosovera na američkom tržištu. Zapravo, neguje dva modela veoma sličnih dimenzija koja ciljaju na sasvim drugačiju grupu kupaca. Jedan od njih je Trax, a drugi TrailBlazer. Trax je nešto veći (dužina 4,5 metra umesto 4,4 metra kod TrailBlazera), ali je opet pristupačniji, pošto se nudi samo s jednim motorom i pogonom na prednje točkove.

S druge strane, TrailBlazer je nešto kao „lajfstajl“ vozilo, za one kupce kojima nekoliko centrimetara prostora za noge na zadnjim sedištima neće napraviti neku razliku, dok su im stil i oprema bitnije karakteristike. TrailBlazer takođe privlači oko tri puta više mušterija od Traxa, pa nije iznenađenje što ga Chevrolet često osvežava s ciljem da održi pažnju kupaca. To se sada desilo i na Salonu automobila u Čikagu gde smo videli TrailBlazer za 2024. godinu.


Američki proizvođač vozila je obratio najviše pažnje na kategoriju koju ne možemo da vidimo golim okom i na prvi pogled. To se odnosi na tehnologiju, pa TrailBlazer sada pruža povezivanje s mobilnim telefonom preko interfejsa Apple CarPlay i Andorid Auto, i to kao deo standardne opreme. Pomalo je iznenađujuće što je za njih trebalo doplatiti u prošlosti, ali ipak pričamo o relativno pristupačnom vozilu.

Tu je i veliki broj pomagala za bezbednost kao što su automatsko kočenje u slučaju opasnosti i silna upozorenja ako sistem analizira i uoči da postoji opasnost od sudara. I ovo su detalji odavno dostupni na ostatku Chevroletove ponude, ali eto u prošlosti je bilo lakše tražiti od mušterija da doplate.

Izmene u enterijeru se završavaju sa novim 11,0-inčnim monitorom umesto dosadašnjeg 7,0-inčnog. Dizajnerske izmene su minimalne i odnose se na nešto drugačiju masku hladnjaka, a verujemo da većina kupaca to neće ni primetiti. Chevrolet nudi dve nove boje za 2024. godin (žutu i zelenu) kao i 19-inčne felne.

Mehanička ponuda je ista kao i ranije. TrailBlazer je jedini model na američkom tržištu koji se nudi samo sa motorima u konfiguraciji s tri cilindra. Onaj standardni razvija 137 konjskih snaga iz radne zapremine 1,2 litre, a dostupan je samo sa menjačem CVT i pogonom na prednje točkove. Opcioni 1,3-litarski turbobenzinac sa 155 „grla“ se nudi na konfiguracijama RS i Activ i stiže sa devetostepenim automatskim menjačem i opcionim pogon na sva četiri točka.


Početna cena TrailBlazera iznosi 24.395 američkih dolara, što je otprilike ista suma koliko će vas koštati „napucani“ Trax, a za one bolje opremljene modele kao što su spomenuti RS i Activ je potrebno izdvojiti oko četiri hiljade „zelembaća“ više. Proizvodnja startuje ovog leta.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Zaista cudna strategija! Naprave auto od 4,5 metara koji je jeftinji od manjeg 4,4 metra a tih 10 santimetara opterecuje proizvodnju velikim troskovima za nove preserajske alate i robotizovanu liniju za zavarivanje karoserije?! Ovako nesto u Evropi ne bi uradio ni jedan proizvodjac! Ovde je princip ista karoserija a varijacije u motorima i opremi, pri cemu je osnovni naziv modela uvek isti a dodaju se slova i brojevi koji obelezavaju motor i opremu. Na primer: BMW trojka ima uvek istu karoseriju a paleta motora i opreme je veoma siroka. Pri porudzbini stavljas krstice na ono sto zelis.

Matija

Moram da dodam i ovo: dobiti ovakav auto od 4,5 m za 24 hiljade dolara je veoma atraktivno, o tome mozemo u Evropi samo da sanjamo! Onaj Kinez, FAW Bestune T77, koji je slicnih dimenzija vec ga prevazilazi sa cenom 28.000 evra!