1. Home
  2. Life
  3. Policija je konačno pronašla Ferrari Gerharda Bergera koji je ukraden pre 28 godina
Policija je konačno pronašla Ferrari Gerharda Bergera koji je ukraden pre 28 godina
0

Policija je konačno pronašla Ferrari Gerharda Bergera koji je ukraden pre 28 godina

9.28K
0
Podelite sa prijateljima:

Reč je o Ferrariju Testarossi F512M u crvenoj trkačkoj boji Rosso Corsa koji su lopovi ukrali od austrijskog trkača pre više od 28 godina. U vreme krađe, Gerhard Berger je bio zauzet trkama na Velikoj nagradi San Marina 1995. u Imoli, u Italiji. Austrijanac se u Formuli 1 takmičio 14 sezona. Dva puta je bio treći u ukupnom poretku, 1988. i 1994. godine, oba puta vozeći za Ferrari. Ali to iskustvo mu nije mnogo pomoglo.

Gerhard Berger je navodno naišao na lopove i pokušao da juri za njima u Golfu svog prijatelja, ali nisu imali šanse tokom ulične potere.

Predstavljen pri kraju Testarossine proizvodnje, F512 je pokretao 4,9-litarski centralno postavljeni dvanaestocilindrični motor sa šest cilindara na svakoj strani centralne radilice (flat-12 engine) Tipo F113, koji je generisao 441 konjsku snagu i 500 Nm obrtnog momenta, zbog čega je automobil ubrzavao od 0 do 100 km/h za 4,7 sekundi i prelazio četvrt milje (401m) za 12,7 sekundi, na putu do najveće brzine od 315 km/h.

Ferrari nije bio jedini ukraden automobil u to vreme, ali je jedini pronađen automobil. Drugom, srebrno-sivom Ferrariju F355, koji pripada drugom vozaču F1, Žanu Alesiju, još uvek se nije ušlo u trag 28 godina nakon krađe.

Policija je pronašla automobil i ponovo sastavila delove slagalice da bi razumela rutu kojom je išao tokom svih ovih godina. Ferrari Testarossa je navodno isporučen u Japan ubrzo nakon što je ukraden. Krajem 2023. vraćen je u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Jedinica za organizovani kriminal u vozilima Metropolitenske policije ga je uočila u januaru 2024. nakon što su policajci dobili prijavu od italijanskog proizvođača automobila, koji je znao za krađu. Odeljenje je povratilo ukupno 418 automobila, ukupne vrednosti od 31 milion funti (3,9 miliona dolara).

Ferrari je izvršio provere automobila koji je neko kupio u Sjedinjenim Američkim Državama preko brokera iz Velike Britanije prošle godine. Uviđajem je utvrđeno da se radi o ukradenom automobilu.

Policajac Majk Pilbim je bio taj koji je vodio istragu. Pilbim kaže da su on i njegov tim uspeli da uđu u trag Ferrariju ukradenom pre 28 godina za samo četiri dana.

Da bi to mogli da urade, kontaktirali su vlasti iz celog sveta, pri čemu su Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala, Ferrari i nekoliko međunarodnih prodavaca automobila postali deo mreže koja je pomogla Metropoliten policiji. Nakon što su razumeli pozadinu Testarosse, sprečili su je da napusti zemlju kako bi stigao do svog novog vlasnika u SAD, kako je izvestio Sky News.

Još nema hapšenja, ali se istraga nastavlja. Policija se nada da će uskoro biti pronađen i drugi sportski automobil koji je ukraden istog dana, Ferrari Žana Alezija, ali još nisu dobili nikakve informacije o tome.

Međutim, Ferrari F512M koji su pronašli je jedan ekskluzivni sportski automobil. Ferrari ih je napravio samo oko 500 između 1994. i 1996. MET tvrdi da je vrednost Ferrarija F512 M koji su pronašli otprilike 350.000 funti, što znači 443.850 dolara.

AutoRepublika

(9279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments