1. Home
  2. Prezentacije
  3. Maserati GranCabrio stiže kao benzinac
Maserati GranCabrio stiže kao benzinac
0

Maserati GranCabrio stiže kao benzinac

78
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je skoro godinu i po dana od debija druge generacije kupea Maseratija s oznakom GranTurismo. Istovremeno, kompanija je obećala skoru premijeru otvorene verzije kupea, kako u benzinskoj tako i u električnoj formi. I tek sada je novi Maserati GranCabrio ugledao svetlost dana.

Ono što je posebna pikanterija, suprotno trendovima elektromobilnosti, benzinska verzija je postala naslovna! U stvari, možda tu i nema ničega neobičnog jer nije lako upakovati ogromne baterije u školjku kabrioleta…

Glavna razlika u odnosu na osnovni kupe s indeksom GranTurismo naravno, stiže u vidu električnog sklopivog krova od tkanine. Proces transformacije traje svega četrnaest sekundi i može se desiti pri brzinama do 50 km/h. Meki krov je dostupan u pet boja, i to su crna, plava, siva, bež i crvena, a veliki poklopac njegovog odeljka primetno sužava otvor prtljažnika.

Kabriolet zadržava kabinu sa četiri sedišta: razvojni tim namerno izbegava oznaku „2+2“, jer drugi red može da primi dva odrasla putnika.

Unutrašnjost, karakteristična osobnst otvorenog Maseratija GranCabrija su prednja sedišta sa grejanim delom za vrat. Nude tri nivoa intenziteta. Pored toga, postoji poseban panel za smanjenje turbulencije vazduha u kabini, koji je ugrađen na vrhu zadnjeg reda sedišta.

Inače, unutrašnjost kabrioleta prati ono što videsmo u putničkoj kabini kupea, i to s tri ekrana na prednjoj ploči. Jedan je za instrumente (12,2 inča), drugi za multimedijalni sistem (12,3 inča) i konačno za kontrolu klima uređaja (8,8 inča). Dostupan je opcioni audio sistem Sonus Faber od 1.060 vati sa instaliranih šesnaest zvučnika. Imajte na umu veličinu i zapreminu kabine, kada pomislite kako neki automobili pružaju i po dvadesetak zvučnika.

Debitantska verzija Maseratijevog GranCabrio Trofea, jeste opremljena benzinskim biturbo motorom V6 3.0 iz serije Nettuno. Dolazi sa 550 konjskih snaga i maksimalnih 650 Nm obrtnog momenta i uparen je s osmostepenim automatskim menjačem tipa ZF 8HP75. Novajlija pruža pogon na sve točkove sa elektronski kontrolisanim zadnjim diferencijalom.

Karakteristike eksterijera verzije Trofeo uključuju osobene prednje usisnike vazduha i obloge pragova vrata. Zbog dodatnih stotinak kilograma težine, kabriolet je nešto sporiji od zatvorenog GranTurisma, pa mu tako za tipski sprint do „sto na sat“ biva potrebno 3,6 sekundi, dok je maksimalna brzina kretanja kabrioleta 316 km/h. Kod kupea su ti parametri na nivou od 3,5 sekundi i 320 km/h.

Kabrioleti će se naći u izložbeno-prodajnim salonima na leto. Kasnije bi asortiman lepotana po imenu GranCabrio trebalo da bude dopunjen osnovnom verzijom Modene (490 konjskih snaga i 600 Nm) i električnim varijetetom već tradicionalno nazvanim Folgore. Taj će posedovati tri motora i 829 KS uz 1.350 Nm.

AutoRepublika

(78)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments