1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen restilizovani Renault Twingo (2019.)
Predstavljen restilizovani Renault Twingo (2019.)
0

Predstavljen restilizovani Renault Twingo (2019.)

1.21K
0
Podelite sa prijateljima:

Izmene su suptilne, ali francuski gradski mališan je šarmantan kao i uvek.

Renaultova verzija Smart ForFoura, popularni Twingo, dobio je redovnu restilizaciju tokom sredine životnog ciklusa, da bio ostao konkurentan unutar A segmenta. Mada na prvi pogled izgleda gotovo identično, detalji su ti koji čine razliku. Za početak, „Mango“ žutu boju nismo imali prilike da vidimo na ovom Renaultu, a isto možemo reći i za „Kvarc“ belu nijansu i alu naplatke od 16 cola.

Renaultov dizajnerski tim se takođe poigrao sa prednjim odbojnikom, koji sada krasi veća obojena površina, nakon integrisanja dnevnih svetala u LED DRL izdanju sa funkcijom pokazivača pravca. Model u vrhunskom paketu opreme izdvaja „višak“ hroma i prestižnija pojava.

Izmene se nastavljaju i pozadi sa „C“ svetlosnim motivom anfasa. Pored toga, zadnja vrata su dobila praktičniju ručicu ispod brisača. Ono što je takođe interesantno je da je Renault spustio karoseriju 10 milimetara bliže tlu, da bi redukovao otpor vazduha, a samim tim poboljšao efikasnost.

Unutar simatične „mini“ kabine, najskuplja verzija može da se pohvali unapređenim ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 7 cola, sa Android Auto i Apple CarPlay funkcijama. Osvežen je i tapacirung, a Renault je ubacio i beli lakirani finiš na armaturnoj tabli i šavove na naslonima za ruke na vratima. Centralna konzola je rekonfigurisana da bi ugostila podesivi držač, podesan za čašu ili mobilni telefon u uspravnoj poziciji. Pored toga, Twingo za 2019. dobija dvostruke USB priključke i „džek“, uz revidirane kontrolne jedinice i zatvoren prednji pretinac.

Sa motorom i pogonom pozadi, simpatični gradski hedžbek će biti u ponudi uz dva benzinska trocilindraša. Jedan je 1,0-litarski atmosferac, uparen isključivo sa petostepenim manuelnim menjačem, a dolazi sa 65 ili 75 konja. U oba slučaja, maksimalna isporuka obrtnog momenta iznosi 95 Nm. Oni koji se odluče za 0,9-litarski turbo agregat, uživaće u 93 ks i 135 Nm. U ovom slučaju, kao opcija, uz doplatu, dostupan je šestostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojnicom.

Mada ove brojke nisu impresivne, treba imati na umu Twingovu masu, jer Renaultov mališan u najlakšoj verziji teži tek 914 kilograma, dok sa razno-raznim opcijama dobacuje do 999 kilograma (turbo verzija s automatskim menjačem).

Za sada nema informacija o Twingu GT, ali verovatno na njega nećemo dugo čekati. U međuvremenu, regularni Twingo će javnu premijeru imati na Salonu automobila u Ženevi sledećeg meseca u martu.

AutoRepublika

(1207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments