1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Rang lista: Consumer Reports tvrdi da BMW proizvodi najbolje automobile u Americi
Rang lista: Consumer Reports tvrdi da BMW proizvodi najbolje automobile u Americi

Rang lista: Consumer Reports tvrdi da BMW proizvodi najbolje automobile u Americi

577
15
Podelite sa prijateljima:

Ako ste pristalica uvreženog stava da su se najbolji automobili proizvodili u poslednjoj deceniji milenijuma koji ispratismo relativno nedavno, onda ste u zabludi. Barem što se tiče BMW-a i mišljenja odgovornih u čuvenom društvu po imenu Consumer Reports koje je upravo objavilo godišnju rang listu brendova i njome dominira upravo premijum marka iz Bavarske.

Da, dobro ste pročitali. Prema analizi Consumer Reportsa, BMW u ovom trenutku ima najbolju liniju automobila od svih proizvođača koji nastupaju u SAD-u. Ovo je određeno na osnovu ukupnog rezultata svakog pojedinačnog modela, koji ukršta način na koji se automobil pokazao na drumskom testu ekipe CR-a, s ocenom bezbednosti, pouzdanosti i zadovoljstva vlasnika. Dakle, ne samo da proizvođač automobila mora da proizvodi automobile koji su iznad proseka da bi se istakao, već to mora činiti dosledno u svakom modelu koje prodaje.

S druge strane, Jaguar i Land Rover je ovde loše prošao, plasiravši se bolje samo od američkog Jeepa. Alfa Romeo i Mercedes-Benz su takođe loše prošli, zauzimajući 28. odnosno 29. mesto, dok su Cadillac, Genesis i Infiniti na kraju završili u sredini na 14, 15. i 16. mestu. Takođe je vredno istaći da je Genesis pao za osam mesta u odnosu na prošlogodišnje rangiranje brendova. Audi i Acura su se pokazali bolje, pa su tako okupirali jedanaestu i dvanaestu poziciju, ali još uvek nisu uspeli da prođu među deset najboljih.

Mnoge će iznenaditi to što je Lexus spao na peto mesto sa 78 osvojenih bodova, dok se Porsche istakao sa 80 poena i trećim mestom. Što se tiče vrha liste, bitno je istaći da Consumer Reports podržava izbor kupaca bilo kog od dvanaest ponuđenih modela plavo-bele marke, a u oči nam je upalo i to što se Honda plasirala bolje od Toyote i Mazde (ne i od Subarua na drugom mestu).

Ko zna engleski, preporučujemo svakako da pročita ono što je sam Consumer Reports imao želju da objavi.

AutoRepublika

(577)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovac

Pročitah englesku verziju teksta i ako sam povjerenje poklanjao upravo CR izvještajima ipak nisam imao predstavu koliko su ozbiljni u svojim testovima. BMW se sigurno mnogo popravio dok je postao najpouzdaniji brend (ako nista ona kada su pitanju germanska vozila) iako generalno Lexus/Toyota ostaju po meni najsigurnije kupovine.

Laki

👍

Yankee

„Najbolji“ i „najpouzdaniji“ su razliciti pojmovi. Consumer Reports tvrdi da je BMW „najbolji“, nikako da je „najpouzdaniji“.

MRN

Pa, u tekstu iznad se baš „pouzdanost“ pominje kao jedan od četiri bitna kriterijuma na bazi kojih je BMW ukupno proglašen „najboljim“ ( „na osnovu ukupnog rezultata svakog pojedinačnog modela, koji ukršta način na koji se automobil pokazao na drumskom testu ekipe CR-a, s ocenom bezbednosti, POUZDANOSTI i zadovoljstva vlasnika.“ )

Yankee

Jeste jedan od kriterijuma, ali nije jedini.
Cak i da uzmemo pouzdanost za primer, Consumer Reports, JD Power i slicni obicno cak i „long term“ rade na vozilima starima 3 godine do 36.000 milja (57.000 km). Sa takvim vremenskim periodom malo koji auto ce imati bilo kakvih problema. Tako da vecina ove listed se odnosi na koliko je dobar auto kao auto.

MRN

Koliko je ova sintetička rang lista besmislena za potencijalnog kupca vozila neke odredjene klase, vidi se na primeru Mazde 3. Po CR Mazda 3 je pobednik i najbolja u svojoj klasi, a u ukupnom rangiranju Mazda kao brend je tek osma. Ili, BMW i Toyota. BMW ima jednog pobednika u klasi ( X5 ), a Toyota ima pobednike u pet klasa ( Camry Hybrid, Toyota Prius / Prius Prime, Toyota Highlander Hybrid, Toyota RAV4 Prime ), a BMW je ukupno prvi, a Toyota ukupno deveta.

MRN

Zar CR nije čuo i za Škodu, Daciju, Citroen, Opel, Pežo, Geely, Chery, Seat … ?
To je ono što je takodje bitno kod nas.
😊

Renault Terminator🇷🇺Z

Sve mi je jasno kada je BMW najkvalitetniji.Vlasnik sam jednog BMW-a i mišljenja sam da lupaju gluposti…ili su plaćeni od BMW-a da lupaju ove gluposti😁.

Hercegovac

Uz dužno poštovanje Bavaraca i ja sam iznenadjen i rekoh mora da su poslednjih godina mnogo radili na pouzdanosti čim su ispred Lexusa. Ako je tako raduje me ta činjenica jer je za nas BMW dostupniji u odnosu na Lexusa.

Renault Terminator🇷🇺Z

Moraće sledeći auto opet biti BMW da to proverim🤣

Laki

Onda G30 i da te Bog vidi junače!

Hercegovac

Svi moji poznanici koji voze BMW toliko hvale upravljivost i osjecaj u voznji, a opet isti kukaju na ceste kvarove. Da li je uzrok to što se BMW po automatizmu ne stedi na cesti i zbog sportskog imidza mu se nabijaju konstantni visoki obrtaji, ali u praksi pouzdanost mu nije jaca strana. Zato ova CR analiza mi djeluje kao prijatno iznenadjene za sve BMW ljubitelje.

Laki

Potvrdjujem sve što su rekli u vezi rasnog vozila!BMW sebe daje do kraja pa se shodno tome da lakše i „spaliti“ po naški.Kupovina polovne bembare je veliki rizik ukoliko istorija nije kao suza i ne postoji jeftin a dobar!CR analiza me ostavila u nevjerici da su bavarci prešišali Lexus u pouzdanosti!

Mustang

BMW = Break My Wallet

S mile

Sto bi rekao jedan auto limar, koji je naplatio 400 e farbanje. A posle cuo kako se kupac zali, ili hvali, sto je dao 400e za popravku BMWa. Kaze, nekako se izdize iznad ostalih, kad kaze da je dao toliko para za svog BMWa.

Juce mi tip kaze da je ulozio 2000e u reno lagunu. Ja ga gledam, i pitam se dal malo, il mnogo preteruje.